24-07-11

Mijn eerste 5000m werd een succes

Een avondmeeting te Hulshout, slechts weinig mensen kwamen hierheen gereden.
De temperatuur was perfect, al bleef de wind wel voelbaar aanwezig. Het was voor het eerst dat ik kennismaakte met de piste van Hulshout. De laatste proef die op het uurrooster stond, was de 5000m gemengd. Mannen en vrouwen zouden samen van start gaan.

Samen met mijn coach - zorgvader - Dany Van de Putte en 'broer' Cedric Van de Putte hadden we deze wedstrijd ingepland, zodat Cedric mij kon hazen  naar een goede tijd. Ons doel was 17'30".

Bij de start waren er al enkele problemen; de mannen kwamen eerst aan de startlijn te staan, daarna pas de vrouwen. We waren echter met teveel atleten om aan de lijn te staan. Volgens de starter moesten we een tweede rij maken, maar gelukkig konden Kim Bosmans en ik nog aanschuiven aan de eerste lijn. Het startschot werd gegeven en ik kende een zeer goede start. Het aanvangstempo van een 5000m was ik niet gewoon, gelukkig had ik Cedric die het tempo van bij het begin kon regelen, je zou de neiging hebben er van bij het begin meteen in te vliegen, maar de weerbots zul je dan snel krijgen.

Het enige dat ik vandaag moest doen, was volgen! Onze rondetijden waren sneller dan we vooropgesteld hadden, maar ik had geen problemen met het tempo, dus konden we dit perfect aanhouden. Ik wist op voorhand dat een 5000m enorm veeleisend zou zijn, zowel fysiek als mentaal. Ik kende gelukkig op beide vlakken een hoogtepunt. De rondjes gingen voorbij en met nog 6 ronden voor de boeg, kreeg ik het voor het eerst moeilijk. Ik kwam door aan de 3000m in een seizoensbeste van 10'20", uiteraard stonden er nog twee kilometers te wachten. Het bleef vlot gaan, al had ik nu en dan eens last van mijn ademhaling, maar dit kreeg ik gauw weer onder controle.

Bij de laatste ronden was ik mis qua telling. Ik dacht dat ik nog maar twee ronden te gaan had, dankzij Cedric wist ik al snel dat het er nog drie werden. Euforie als je hoort dat het belletje gaat voor het ingaan van de laatste ronde. Cedric en ik zijn nog goed versneld en ook de laatste 200m versnelden we nogmaals. Mijn laatste krachten werden allemaal in mijn eindsprint gestopt. Ik finishte in 17'17"68. Ongelofelijk dat ik vandaag deze tijd kon neerzetten! Eindelijk kon ik weer eens tonen wat ik al die tijd al in me had.

Ik wil ook iedereen bedanken om voor me te supporteren. Een 5000m duurt lang, maar dankzij de vele aanmoedigingen ging het al een stuk vlotter. Zeker in het bijzonder wil ik Cedric bedanken! Je kan veel zeggen over je conditie, maar ik weet zeker dat ik deze tijd ook aan hem te danken heb. Hij heeft me doorheen alle rondjes geloodst. We waren beiden enorm blij met onze prestatie: Cedric voor het geweldige hazenwerk en ik voor mijn scherpe tijd.
Overmorgen vertrekken we op stage naar Karinthië. Ik kijk er alvast enorm naar uit.

Liefs, Evelin.

11:25 Gepost door Evelin | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | 21-02-15

De commentaren zijn gesloten.