25-06-11

Internationale meeting te Nijvel

Binnen een week, om ongeveer hetzelfde uur, vertrekken wij met the yellow armada op stage naar Karinthië. Ik kijk er al enorm naar uit. Het is haast niet te geloven hoe dit jaar voorbij is gevlogen. Mijn prestaties van het afgelopen jaar, waren niet optimaal naar eigen ongenoegen, maar ik kom er weer bovenop. De trainingen gaan steeds beter en het zelfvertrouwen krijgt weer een boost. Gelukkig maar!
Toch wou ik voor stage nog een wedstrijd meepikken. De internationale meeting te Nijvel bood hierbij een prachtige kans. Ik schreef me in voor de 1500m en kwam op de deelnemerslijst met een 7de tijd te staan. Ik had er zin in vandaag en ook de opwarming verliep vlot. Ondanks het weer dat wat tegenviel, blik ik toch tevreden terug op mijn wedstrijd.
Ik ging zeer goed van start, maar nestelde me in een 'veilige' positie, achter twee andere atleten, en zo schoof ik mee in een 6e positie. De eerste ronde was relatief traag, maar ik wou niet te veel risico's nemen. Hier zat ik ook min of meer uit de wind. Toch viel er na de eerste 700m een gaatje met deze atletes. Een meter of drie moest ik telkens prijsgeven. De laatste 500m kwam ik weer aansluiten bij de atlete voor me en voor de laatste ronde nam ik weer het initiatief. Ik ging voorbij haar en kon deze plaats behouden. Ik finishte vierde in een nieuwe seizoensbeste van 4'44"16. Een mooie start na mijn examens, ik ben alvast zeer tevreden.

Liefs, Evelin.

22:32 Gepost door Evelin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.