07-08-10

Debuut op 2000m steeple

De Qualitrapmeeting in Oordegem kreeg ook dit jaar veel atleten. Voor mij stond vandaag geen 800m of 1500m op het programma, maar het werd mijn debuut op de 2000m steeple.

Aangezien het een avondmeeting was, stond steeple zeer laat op het programma. Na het loslopen wist de speaker ons te zeggen dat de loopnummers 25min. uitliepen.
Rustig de opwarming verder zetten en alles zeer uitgebreid uitvoeren. Zo startte ik met stretchen, kon ik rustig mijn tijd nemen om ook mijn lies goed te rekken.

Het duurde zeer lang vooraleer de steeple van start ging, mijn benen begonnen stijf aan te voelen en ook begon ik nog eens te gapen. Inmiddels was het namelijk al 22h15 en had ik er al een hele week vakantiewerk opzitten.

Uiteindelijk mochten de scholieren plaatsnemen aan de start, ondanks het late aanvangsuur van de 2000m steeple, stonden we toch nog met 6 atleten aan de start.
Ookal was dit mijn eerste steeple en had ik er ook nog niet specifiek voor getraind, toch nam ik meteen de koppositie en liep ik mijn eigen tempo.
De eerste balk ging behoorlijk, vol adrenaline ging ik verder naar mijn eerste steeplebak.
Met één woord kon ik deze beschrijven: "verschrikkelijk".
Ik verloor zeer veel seconden door telkens slecht in de waterbak terecht te komen, oefening in de komende weken zal dit natuurlijk verbeteren!

Door mijn slechte waterbak kwam ik meteen van de eerste plaats naar de vierde! In de loopstukken kende ik echter geen enkel probleem en liep ik mijn achterstand meteen weer goed. Als eerste ging ik de tweede ronde weer in. Ik nam voorsprong en deze kon ik alleen nog maar uitbreiden.
De waterbakken bleven slecht gaan, maar ik kon in de laatste ronde nog wat versnellen en in de laatste rechte lijn nog een sprint inzetten, waardoor ik mijn eerste steeple wedstrijd kon winnen. Dit meteen in de beste jaartijd bij de scholieren meisjes, namelijk 7'19"38.

Hierbij was ik zéér tevreden, meteen winst en een schitterende tijd, ondanks de vele fouten en de slechte techniek, waar we natuurlijk aan werken! Ik zal zeker nog steeplewedstrijden lopen.
Op het Vlaams Kampioenschap zal ik wel starter voor een 3000m.

Oordegem 1.png


Ontspannen voor de wedstrijd, wachtend op de start van de steeple..

Oordegem 2.pngEerste waterbak ...

Oordegem 3.png
Bij de balken kan ik ook nog veel bijschaven qua techniek, verder afstoten, zodat ik niet zo hoog over de balk ga en minder tijd verlies.
Oordegem 4.png
Afstoten voor de laatsta waterbak.

Liefs, Evelin. x

11:18 Gepost door Evelin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Allonius B-meeting Huizingen

Vandaag stond een schitterende meeting op het atletiekprogramma, een meeting waar ook veel atleten enthousiast naartoe trokken. Zij zagen hun kans op een mooi deelnemersveld, waarnaar de tijden tot mooie chrono's zouden leidden.

Ook ik trok met volle verwachtingen naar hier. Het zit erin, dat is wat we weten, maar wanneer zal dit geschieden?
Ik startte voor de 1500m waarbij twee reeksen werden voor opgesteld. Met een scheiding tussen mijn zus en ik, kon ik net starten in de eerste reeks.
Met een haas die zou lopen voor een tijd van om en bij de 4'10" wist ik dat het tempo er meteen zou opliggen en ik achteraan stand zou moeten houden.
Bij het startschot omstreeks 20h26 gingen we met 11 atleten van start (haas inclusief).

Ik kende een goede start, maar schoof meteen naar de laatste positie, omdat ik wist dat dit al snel genoeg zou gaan en dat was ook zo! Van bij het begin bengelde ik steeds op een meter van de voorlaatste atlete.
Ik kon twee ronden stand houden, waarbij ik aan de 800m doorkwam in een tijd van 2'24", dit is natuurlijk zeer snel en hierbij was mijn kaars ook uit!
Ik probeerde de groep voor mij niet te ver te laten uitlopen, maar zelfs dit was niet meer mogelijk. Mijn tempo verzwakte en ik was blij toen ik de laatste rechte lijn inkwam.
Een eindsprint zat er ook niet meer in, dit maakte dat ik als laatste aankwam. De tijd die voor mij werd opgenomen meette 4'50"86.

Met een dubbel gevoel vertrok ik huiswaarts; niet echt tevreden met de tijd die vandaag achter mijn naam kwam te staan, maar eveneens een goede training. Het tempo zit nu wel even in de benen en dit neem ik mee naar mijn volgende wedstrijden.

Huizingen 1.png
Concentratie aan de start.

Huizingen 2.png

Ik neem een goede start, maar sluit achteraan het wagonnetje.

Huizingen 3.png
Hier reeds op een meter of twee, helaas moest ik hier ook de rol lossen.
Huizingen 4.png
De laatste 250m.

Liefs, Evelin. x

10:49 Gepost door Evelin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |