07-08-10

Debuut op 2000m steeple

De Qualitrapmeeting in Oordegem kreeg ook dit jaar veel atleten. Voor mij stond vandaag geen 800m of 1500m op het programma, maar het werd mijn debuut op de 2000m steeple.

Aangezien het een avondmeeting was, stond steeple zeer laat op het programma. Na het loslopen wist de speaker ons te zeggen dat de loopnummers 25min. uitliepen.
Rustig de opwarming verder zetten en alles zeer uitgebreid uitvoeren. Zo startte ik met stretchen, kon ik rustig mijn tijd nemen om ook mijn lies goed te rekken.

Het duurde zeer lang vooraleer de steeple van start ging, mijn benen begonnen stijf aan te voelen en ook begon ik nog eens te gapen. Inmiddels was het namelijk al 22h15 en had ik er al een hele week vakantiewerk opzitten.

Uiteindelijk mochten de scholieren plaatsnemen aan de start, ondanks het late aanvangsuur van de 2000m steeple, stonden we toch nog met 6 atleten aan de start.
Ookal was dit mijn eerste steeple en had ik er ook nog niet specifiek voor getraind, toch nam ik meteen de koppositie en liep ik mijn eigen tempo.
De eerste balk ging behoorlijk, vol adrenaline ging ik verder naar mijn eerste steeplebak.
Met één woord kon ik deze beschrijven: "verschrikkelijk".
Ik verloor zeer veel seconden door telkens slecht in de waterbak terecht te komen, oefening in de komende weken zal dit natuurlijk verbeteren!

Door mijn slechte waterbak kwam ik meteen van de eerste plaats naar de vierde! In de loopstukken kende ik echter geen enkel probleem en liep ik mijn achterstand meteen weer goed. Als eerste ging ik de tweede ronde weer in. Ik nam voorsprong en deze kon ik alleen nog maar uitbreiden.
De waterbakken bleven slecht gaan, maar ik kon in de laatste ronde nog wat versnellen en in de laatste rechte lijn nog een sprint inzetten, waardoor ik mijn eerste steeple wedstrijd kon winnen. Dit meteen in de beste jaartijd bij de scholieren meisjes, namelijk 7'19"38.

Hierbij was ik zéér tevreden, meteen winst en een schitterende tijd, ondanks de vele fouten en de slechte techniek, waar we natuurlijk aan werken! Ik zal zeker nog steeplewedstrijden lopen.
Op het Vlaams Kampioenschap zal ik wel starter voor een 3000m.

Oordegem 1.png


Ontspannen voor de wedstrijd, wachtend op de start van de steeple..

Oordegem 2.pngEerste waterbak ...

Oordegem 3.png
Bij de balken kan ik ook nog veel bijschaven qua techniek, verder afstoten, zodat ik niet zo hoog over de balk ga en minder tijd verlies.
Oordegem 4.png
Afstoten voor de laatsta waterbak.

Liefs, Evelin. x

11:18 Gepost door Evelin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.