30-07-10

Winst in Ninove ..

Zes dagen na terugkomst van onze hoogtestage in Karinthië, stond meteen al mijn eerste wedstrijd op het programma. Vandaag kon ik mijn conditie reeds testen.
Het is wel zo dat ik natuurlijk diende rekening te houden met het feit dat de zesde dag vaak het keerpunt is, en dat het resultaat dus ook zou kunnen tegenvallen.

Met de gedachte van mijn twee weken hard trainen en het besef dat ik steeds het beste van mezelf zal geven, startte ik mijn 1500m met goede moed!
Wat vertraging maakte dat onze reeks een kwartier later van start ging.

Mijn start was iets trager dan de andere atleten, waardoor ik terecht kwam in een vierde positie, Nena nam meteen het kopwerk voor zich en ik schoof gewoon mee.
Na 300m kwam ook Laura naar voren geschoven en nam stek naast Nena, tussen hen beide nestelde ik mezelf en keek de kat uit de boom.
De start kende echter een trage aanvang en na ongeveer 600m nam ik het kopwerk over, met een lichte versnelling kreeg ik enkel nog Kaat Vermeulen in mijn spoor.
De wedstrijd verliep goed en ik bleef heel ontspannen lopen, met nog 600m voor de boeg, kwam Kaat in eerste positie, maar wanneer ik merkte dat ze het toch moeilijk kreeg in de laatste 450m, besloot ik de versnelling al iets eerder in te zetten.

Ik had nog veel reserves op het einde en dit maakte dat ik nog eens goed kon doortrekken de laatste 200m, zo kon ik mijn voorsprong verruimen en won ik in een tijd van 4'44"72.
Om te beginnen niet slecht, aangezien het tempo in het begin eigenlijk veel te traag was, waardoor ook de tijden van doorkomst te traag waren om een goede tijd neer te zetten.
Mijn zesde dag was dus geen tegenvaller, nu trainen we goed verder, zodanig dat we de vele inspanningen van de hoogtestage kunnen renderen in goede resultaten.

Ninove 1.png
Een niet zo goede start, maakte dat ik me in vierde stelling plaatste.
Ninove 2.png
Na één ronde nam ik de koppositie over, Nena en Kaat volgden nog in mijn spoor..
Ninove 3.png

Hier neemt Kaat het kopwerk voor haar rekening, later zal ik voorsprong nemen en zo de overwinning in de wacht slepen.

Liefs, Evelin. x

12:31 Gepost door Evelin | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-07-10

Update

Het is al een tijd geleden dat er een verslag op mijn blog is verschenen..
hier volgt dan uiteraard een kleine update

Tijdens de examens had ik geen tijd om enkele verslagen te publiceren, maar ik kan met plezier zeggen dat ik een schitterende einduitslag had op school. Met een A-attest en geen enkele waarschuwing, kan ik met een gerust gemoed naar mijn zesde en laatste jaar overgaan.

Inmiddels ben ik trainende in Oostenrijk, de stage van onze atletiekkern van Wichelen onder leiding van coach Dany Van de Putte is van start gegaan. 's Nachts, op 3 juli, vertrokken we met een leuke groep van 23 atleten, om een 1140km af te leggen.

De rit verliep zeer vlot en met de gepaste pauzes kwamen we aan in Innerkrems iets na de middag. Je kan de verslagen volgen op de nieuwe website van de coach;

http://theyellowarmada.weebly.com

Ook de foto's kun je bekijken op picasa, elke avond zullen de foto's online te zien zijn.


http://picasaweb.google.com/melissa.henderickx/DAG1StageK...

http://picasaweb.google.com/melissa.henderickx/DAG2StageK...

Liefs, Evelin.

21:07 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |