26-05-10

6e plaats in Hulst

Na het kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën, stond vandaag de internationale meeting van Hulst op het programma.
Een meeting die duidelijk zijn opmars kent en ieder jaar meer atleten aantrekt.

Met de zon zijn we zaterdag vertrokken en met de zon zijn we ook vandaag weer toegekomen! De temperaturen klommen hoog op, wat voor sommigen wel eens in het nadeel speelt.
Ikzelf heb hier gelukkig niet gauw last van.

Aangezien er voor dames geen 800m georganiseerd wordt in Hulst, besloten we me in te schrijven op de 1500m.
Bij de inschrijvingen was reeds bekend dat er 30 atleten zouden deelnemen. Opmerkelijk aan de piste van Hulst is echter dat deze slechts 4 banen telt. We startten in twee reeksen, dat wil zeggen 15 atleten per reeks en dus veel getrek en geduw bij de start.
Ondanks dit alles kende ik een goede start en nestelde ik mij in een 3e positie. Mariska Parewyck nam het kopwerk voor haar rekening.

Na de eerste ronde viel er een gaatje en schoof ik op naar voren, zo probeerde ik aan te sluiten bij de eerste groep, maar ik bleef toch telkens op een meter of twee hangen. Bij het ingaan van de laatste ronde, bracht ik het tempo omhoog en in de laatste 200m draaide ik de kraan nog eens volledig open!

Voor zover dit nog ging natuurlijk, terug kende ik enkel verval in de laatste beslissende meters, maar desondanks werd ik 6e vandaag en kan ik zeer tevreden zijn!
Een eindtijd, eveneens terug een seizoensbeste van 4.42'57".

Liefs, Evelin.
(foto's volgen)

16:47 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.