13-05-10

Ekiden Ertvelde

Traditioneel vond op 1 mei de Evergem-Ekiden plaats in en om sportcentrum 'Hoge wal'. De Ekiden is een marathon die in estafette wordt afgelegd.
De ploegen bestonden uit telkens 6 personen die een lintje doorgaven als teken van de aflossing. De afstanden bedroegen 5km voor de eerste, de derde en de vijfde loper, 10km voor de tweede en de vierde loper en 7,125km voor de slotloper.

Dit jaar kwam de Ekiden aflossingsmarathon aan haar elfde editie toe. 140 ploegen kwamen aan de start, zowel mannen als vrouwen.
Eerst werden alle ploegen afzonderlijk vernoemd en moest de persoon die van start ging zich verplaatsen naar de startlijn.

De andere lopers van de ploeg moesten zich naar het aflossingspunt begeven dat in de sporthal gevestigd was.
Bij ons ging Charlotte Laureys van start en zij gaf na haar ronde van 5km het lint door aan mij. Bij eerste doorkomst waren we met de vrouwenploegen in 4e positie.

Voor mij stonden 2 ronden voor de boeg, wat gelijk stond aan 10km.
Ik ging snel van start en remonteerde heel wat atleten, de kilometers gingen goed vooruit en ik had telkens de andere lopers in het vizier.
Na ongeveer 2km had ik ook de eerste vrouwenploeg in het oog, uiteindelijk had ik een groot gat geslagen en was onze eerste plaats bij de vrouwen verzekerd.

Eenmaal de eerste 5km gelopen, waren de gaten met de lopers voor mij heel groot maar liep ik beetje bij beetje toch de gaten nog toe.
Met de hevige regenval bij onze 10km hadden we gelukkig voldoende zuurstof, even kreeg ik te kampen met steken in mijn zij, maar dit was even snel weer over.
Bij de laatste kilometer werd ik ook ingehaald, ik klampte aan en heb zo nog alles uit de kast kunnen halen om bij hem te blijven en zo het lint aan Laura te kunnen doorgeven.

Zij liep een schitterende 5km, gaf het lint aan Selien, vervolgens gaf Selien het lint aan Nathalie en tenslotte gaf Nathalie het lint aan Nena.
We hadden allemaal ons uiterste best gedaan en juichden allen luidt toen Nena met handen in de lucht over de eindstreep kwam.
In een tijd van 2.46'12" én we hadden eveneens het baanrecord te pakken!

Een dubbele bonus dus!
Later op de avond stonden we op het podium en namen we een T-shirt en een mooie tas in ontvangst.

Ook dikke proficiat aan de jongensploegen van ACES Wichelen, ook zij behaalden de eerste plaats, een vijfde plaats en een elfde plaats.
De andere vrouwenploegen behaalden een mooie vierde en zesde plaats!

Liefs, Evelin.

1 ekid

1 eki 

1 ekid

1 ekide

15:05 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.