13-05-10

Beker v Vlaanderen Cad en Schol

Vandaag vond de jaarlijkse beker van Vlaanderen plaats, cadetten en scholieren. Vorig jaar was het niet mogelijk hieraan deel te namen omdat we niet voldoende deelnemers hadden voor elke discipline. Dit jaar, aangesloten bij Racing Gent zag het er heel erg goed uit.
In landelijke 2B, mochten wij ons verdedigen en zoveel mogelijk punten scoren, om hopelijk een rang hoger te klimmen.

De wedstrijd startte om 14h00 precies en met het eerste startschot was meteen al een atlete de club aan het verdedigen in de 300m H.

De tussenstanden werden geregeld afgeroepen en het bleef spannend bij elke discipline. Om 15h30 mocht ik de kleuren van de club verdedigen op de 1500m. Met aan de start ook Camilla De Bleecker en Jolien Van Hoorebeecke te zien. Camilla nam meteen de leiding en legde er een stevig tempo op, ik volgde in haar spoor, samen met Jolien. Na ongeveer 500m moest Jolien echter lossen en waren we nog met twee vooraan, al had ik het vanaf dan ook al lastig.
Met nog twee ronden voor het einde kwam er een eerste kloof tussen Camilla en mezelf. Ik kreeg een eerste moeilijk punt en het gat breidde zich uit.
De tweede plaats moest ik dus zien veilig te stellen, ik probeerde mijn eigen tempo te zoeken en niet te vertragen!

De laatste ronde kreeg ik het helaas zwaar te verduren en werd het doorbijten tot op het laatste, een eindsprint zat er ook niet meer in.
Gelukkig kon ik wel als tweede over de finish komen en mijn club deze punten bezorgen. Een eindtijd van 4'51 werd achter mijn naam geschreven.

Na mij waren nog steeds clubgenoten actief en ze sloten de wedstrijd met een 4x 100m. Deze wedstrijd was uitermate spannend en we riepen de longen uit ons lijf. Ze wonnen deze aflossing, tot genoegen van iedereen!

Op het eind van de dag werd de stand afgeroepen, Racing Gent had zich doorheen de namiddag tot een tweede plaats gebracht.
Hierbij ook proficiat aan iedereen én ook aan de vele supporters voor de aanmoedigingen.

Liefs, Evelin.
Bedankt aan Jörgen Lammens voor de foto's:

knip

knip 1

knip 2

knip 3

15:29 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.