17-03-10

Artikel Xavier Rondas

GetAttachment

14:49 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Zilver op het belgisch kampioenschap

Op 14 maart 2010 vond het belgisch kampioenschap plaats te Oostende - Stene. Op het schitterende domein "De Schorre" is het belgisch kampioenschap wel al even actief. Het parcours staat bekend om zijn zware omloop, waarbij ook de heuvels die niet te onderschatten zijn.
Dit jaar .. , een kurkdroge omloop!

Aangezien het belgisch kampioenschap nu redelijk laat op het seizoen viel, leunden ook de weersomstandigheden dicht aan bij de lente. De zon scheen over het domein en zorgde voor een aangename temperatuur.

Het parcours was enigszins gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. De start was nog steeds bovenaan gelegen en verder kende het parcours vele kleine bochtjes die het meer deden variëren.
Ik moest drie ronden afleggen, over een afstand van 3270m.

Omstreeks 13h03 ging het startschot en met 40 atleten gingen we van start. Zeer raar kwam ik meteen na het startschot ten val, waardoor ik de kopgroep natuurlijk miste. Gelukkig kon ik direct weer opstaan, zodat ik niet helemaal achteraan belandde.
In ongeveer 20e positie draaide ik de eerste bocht in, het was wringen om me ertussen te plaatsen.

Ik raakte even in paniek, omdat het aanvangstempo vooraan heel erg hoog lag, maar besloot rustig te blijven en stelselmatig op te schuiven naar voren.
Imana had haar inmiddels al afgescheid van de anderen en ik kwam steeds dichter op de achtervolgers. Zo kon ik enkele atleten remonteren. Bij het oplopen van de bergen voor de tweede keer, vond ik aansluiting bij Jenna Wyns, maar eenmaal we de laatste ronde indoken nam ik het van haar over.
Ik voelde dat ze goed aanklampte en moest dus een tandje bijsteken. Dit deed ik en hierbij moest zij de rol lossen.
Nu liep ik in tweede positie, op een té grote afstand van Imana om haar nog te kunnen bijbenen.

Met nog enkel de bergen voor de boeg, had ik mijn plaats veilig kunnen stellen en kon ik als tweede over de finish komen.
Ik ben enorm tevreden van deze wedstrijd en kan misschien zelfs zeggen dat dit wel eens mijn beste wedstrijd van het seizoen kon zijn!

Zoals iedere keer na een belgisch kampioenschap is het ook de moment om enkele mensen te bedanken;
Zo is er natuurlijk mijn trainer Dany Van de Putte, hij is degene die ons telkens weet klaar te stomen voor belangrijke wedstrijden en het vertrouwen in ons nooit verliest. Zo ook Veerle en Frank, mama, Cedric en mijn zus omdat zij mij steeds steunen en dit geldt ook zeker voor Marnic die altijd aanwezig is op de wedstrijden om ons aan te moedigen.

De hele kern van wichelen wil ik ook bedanken voor de leuke trainingen, de aanmoedigingen en het plezier dat we samen beleven.
Tenslotte ook nog een dankwoord voor Koen Scheerlinck, die me gedurende mijn kwetsuur enorm goed begeleid en behandeld heeft en Joris Duquet, die me begeleidde met het aquajoggen.

loslopen
In het bijzonder wil ik ook Thomas bedanken !

bk 1


069

bk 7

n

k

093

094

bk 2
Foto's met dank aan; mama, Marnic en Jörgen Lammens.

Liefs, Evelin. x

14:27 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Vierde plaats crosscup Dour

De laatste crosscup manche werd vandaag georganiseerd in het welbekende Dour. Terug een eind rijden vooraleer we de bestemming bereikt hadden.

Bij het heenrijden konden we ons meteen al een beeld vormen van het parcours. Door de vele regenval van de afgelopen dagen zou het zeker één grote modderpoel worden en de felle rukwinden die geregeld kwamen opzetten zouden het er ook niet makkelijker op maken.

Eens aangekomen ging ik meteen het parcours verkennen. Het deel van de modder klopte al, maar al bij al bleef het zeer vlot beloopbaar.
Goed aangekleed begon ik aan de opwarming, hierbij was een regenjas noodzakelijk om zeker warm te blijven tijdens en na de opwarming.

Door het slechte weer kwamen toch nog een mooi aantal atleten aan de start. De afstand was inmiddels aangepast, ze hadden de afstand namelijk ingekort tot 2500m.

De start was in tegenstelling tot andere crossen zeer traag en iedereen keek goed vanuit zijn ooghoeken. Met de wind op kop riskeerde niemand het om er meteen een strak tempo op te leggen. Ik schuilde in ongeveer 4e positie.
Na het opgaan van de eerste berg, nestelde ik me op een 3e plaats, achter Jenna en Camilla.
Tot bij het ingaan van de tweede ronde kon ik mooi aansluiten, maar bij de versnelling moest ik passen.
Net zoals twee weken geleden in Hannuit kwam er een gaatje dat ik niet meer dicht kreeg. Ik bleef dus hangen in die derde positie op een enkele tientallen meters van Jenna en Camilla.
De gehele tweede ronde liep ik alleen tegen de wind in en kreeg ik het enorm lastig.  

Zeker ook omdat ik de Waalse Simonne Gwenalle steeds dichterbij zag komen. Het laatste stuk in de tegenwind viel ik volledig stil.
In de spurt wist Simonne haar laatste krachten te benutten, terwijl de mijne reeds waren opgebruikt.
Zo belandde ik op een vierde plaats, en viel ik net van het podium.
Een beetje een teleurstellend resultaat en met dit gevoel keerde ik ook huiswaarts.

myphoto

myphoto1
Het is afzien geblazen in de achtervolging ..

Met dank aan Jörgen Lammens en de site www.lottocrosscup.be voor de foto's.
Liefs, Evelin. x 

13:01 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-03-10

Brons op crosscup Hannuit

Vandaag vond de 6e manche van de crosscup plaats te Hannuit. In tegenstelling tot de vorige jaren, ging de crosscup dit jaar door op een andere locatie.

Mijn eerste crosscup dit seizoen, met de crosscup relays niet meegerekend uiteraard, én eveneens mijn eerste cross waar ik ook de sneeuw mocht trotseren.

Dikke vlokken kwamen met pakken uit de lucht gevallen en ook de temperatuur bleef bij het vriespunt. Het lange eind tot in Hannuit en de koude temperaturen hielden echter weinig atleten tegen, dit zorgde voor een mooi deelnemersveld aan de start. Met onder andere Imana Truyers, Camilla De Bleeckere, de Waalse Simonne Gwenalle, ...

Het parcours was helemaal anders dan datgene dat we gewend waren van de voorbije jaren. Deze keer kenden we een snelle omloop, met twee bergjes in verwerkt. Vele kleine bochtjes zorgden hier voor toch wel een gevarieerd parcours.

Omstreeks 13h05 werd ons startschot gegeven.
Imana nam direct de koppositie voor zich en Camilla en ik volgden in haar spoor. Het was duidelijk dat ze het tempo er meteen oplegde. Van bij het begin kreeg ik het zeer moeilijk te verduren, maar ik probeerde zo lang mogelijk mee te gaan.
Dit lukte me, totdat de eerste berg kwam, met moeite raakte ik boven en dit maakte dat er een eerste kloof onstond tussen Imana en mezelf.
Achtervolgen was de boodschap, maar echt dichter kwam ik niet meer. Haar voorsprong was uitgebouwd en haar eerste plaats inmiddels veilig.

Bij het ingaan van de tweede ronde werd ik geremonteerd door Camilla, ik wou aanpikken bij haar versnelling, maar dit zat er helaas niet meer in. Ik moest dus mijn derde plaats zien veilig te stellen.
Sara Van de Velde kwam echter ook opzetten en het zou doorbijten zijn tot op de laatste meter.
Nog steeds in derde positie kon ik de berg opgaan en in de laatste 300m probeerde ik er nog eens alles uit te halen.
Zo kon ik gelukkig mijn derde plaats behouden en mag ik wel tevreden zijn bij mijn eerste crosscup manche.

Binnen twee weken zal ik deelnemen in Dour, waar ook beslist zal worden wie de crosscuptitel zal dragen én dit zal de laatste voorbereiding worden voor het Belgisch Kampioenschap op 14 maart in Oostende.

Liefs, Evelin. x

19:23 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |