17-03-10

Zilver op het belgisch kampioenschap

Op 14 maart 2010 vond het belgisch kampioenschap plaats te Oostende - Stene. Op het schitterende domein "De Schorre" is het belgisch kampioenschap wel al even actief. Het parcours staat bekend om zijn zware omloop, waarbij ook de heuvels die niet te onderschatten zijn.
Dit jaar .. , een kurkdroge omloop!

Aangezien het belgisch kampioenschap nu redelijk laat op het seizoen viel, leunden ook de weersomstandigheden dicht aan bij de lente. De zon scheen over het domein en zorgde voor een aangename temperatuur.

Het parcours was enigszins gewijzigd ten opzichte van vorige jaren. De start was nog steeds bovenaan gelegen en verder kende het parcours vele kleine bochtjes die het meer deden variëren.
Ik moest drie ronden afleggen, over een afstand van 3270m.

Omstreeks 13h03 ging het startschot en met 40 atleten gingen we van start. Zeer raar kwam ik meteen na het startschot ten val, waardoor ik de kopgroep natuurlijk miste. Gelukkig kon ik direct weer opstaan, zodat ik niet helemaal achteraan belandde.
In ongeveer 20e positie draaide ik de eerste bocht in, het was wringen om me ertussen te plaatsen.

Ik raakte even in paniek, omdat het aanvangstempo vooraan heel erg hoog lag, maar besloot rustig te blijven en stelselmatig op te schuiven naar voren.
Imana had haar inmiddels al afgescheid van de anderen en ik kwam steeds dichter op de achtervolgers. Zo kon ik enkele atleten remonteren. Bij het oplopen van de bergen voor de tweede keer, vond ik aansluiting bij Jenna Wyns, maar eenmaal we de laatste ronde indoken nam ik het van haar over.
Ik voelde dat ze goed aanklampte en moest dus een tandje bijsteken. Dit deed ik en hierbij moest zij de rol lossen.
Nu liep ik in tweede positie, op een té grote afstand van Imana om haar nog te kunnen bijbenen.

Met nog enkel de bergen voor de boeg, had ik mijn plaats veilig kunnen stellen en kon ik als tweede over de finish komen.
Ik ben enorm tevreden van deze wedstrijd en kan misschien zelfs zeggen dat dit wel eens mijn beste wedstrijd van het seizoen kon zijn!

Zoals iedere keer na een belgisch kampioenschap is het ook de moment om enkele mensen te bedanken;
Zo is er natuurlijk mijn trainer Dany Van de Putte, hij is degene die ons telkens weet klaar te stomen voor belangrijke wedstrijden en het vertrouwen in ons nooit verliest. Zo ook Veerle en Frank, mama, Cedric en mijn zus omdat zij mij steeds steunen en dit geldt ook zeker voor Marnic die altijd aanwezig is op de wedstrijden om ons aan te moedigen.

De hele kern van wichelen wil ik ook bedanken voor de leuke trainingen, de aanmoedigingen en het plezier dat we samen beleven.
Tenslotte ook nog een dankwoord voor Koen Scheerlinck, die me gedurende mijn kwetsuur enorm goed begeleid en behandeld heeft en Joris Duquet, die me begeleidde met het aquajoggen.

loslopen
In het bijzonder wil ik ook Thomas bedanken !

bk 1


069

bk 7

n

k

093

094

bk 2
Foto's met dank aan; mama, Marnic en Jörgen Lammens.

Liefs, Evelin. x

14:27 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

PROFICIAT ik heb zonet je verslag gelezen.
je kan niet alleen super lopen, je hebt ook schrijverstallent.
via deze weg wensen we jouw en je zus een hele dikke proficiat en doe vooral zo verder.

liefs Lu en Ritje

Gepost door: Ritje en Lu | 18-03-10

De commentaren zijn gesloten.