17-03-10

Vierde plaats crosscup Dour

De laatste crosscup manche werd vandaag georganiseerd in het welbekende Dour. Terug een eind rijden vooraleer we de bestemming bereikt hadden.

Bij het heenrijden konden we ons meteen al een beeld vormen van het parcours. Door de vele regenval van de afgelopen dagen zou het zeker één grote modderpoel worden en de felle rukwinden die geregeld kwamen opzetten zouden het er ook niet makkelijker op maken.

Eens aangekomen ging ik meteen het parcours verkennen. Het deel van de modder klopte al, maar al bij al bleef het zeer vlot beloopbaar.
Goed aangekleed begon ik aan de opwarming, hierbij was een regenjas noodzakelijk om zeker warm te blijven tijdens en na de opwarming.

Door het slechte weer kwamen toch nog een mooi aantal atleten aan de start. De afstand was inmiddels aangepast, ze hadden de afstand namelijk ingekort tot 2500m.

De start was in tegenstelling tot andere crossen zeer traag en iedereen keek goed vanuit zijn ooghoeken. Met de wind op kop riskeerde niemand het om er meteen een strak tempo op te leggen. Ik schuilde in ongeveer 4e positie.
Na het opgaan van de eerste berg, nestelde ik me op een 3e plaats, achter Jenna en Camilla.
Tot bij het ingaan van de tweede ronde kon ik mooi aansluiten, maar bij de versnelling moest ik passen.
Net zoals twee weken geleden in Hannuit kwam er een gaatje dat ik niet meer dicht kreeg. Ik bleef dus hangen in die derde positie op een enkele tientallen meters van Jenna en Camilla.
De gehele tweede ronde liep ik alleen tegen de wind in en kreeg ik het enorm lastig.  

Zeker ook omdat ik de Waalse Simonne Gwenalle steeds dichterbij zag komen. Het laatste stuk in de tegenwind viel ik volledig stil.
In de spurt wist Simonne haar laatste krachten te benutten, terwijl de mijne reeds waren opgebruikt.
Zo belandde ik op een vierde plaats, en viel ik net van het podium.
Een beetje een teleurstellend resultaat en met dit gevoel keerde ik ook huiswaarts.

myphoto

myphoto1
Het is afzien geblazen in de achtervolging ..

Met dank aan Jörgen Lammens en de site www.lottocrosscup.be voor de foto's.
Liefs, Evelin. x 

13:01 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.