16-03-10

Brons op crosscup Hannuit

Vandaag vond de 6e manche van de crosscup plaats te Hannuit. In tegenstelling tot de vorige jaren, ging de crosscup dit jaar door op een andere locatie.

Mijn eerste crosscup dit seizoen, met de crosscup relays niet meegerekend uiteraard, én eveneens mijn eerste cross waar ik ook de sneeuw mocht trotseren.

Dikke vlokken kwamen met pakken uit de lucht gevallen en ook de temperatuur bleef bij het vriespunt. Het lange eind tot in Hannuit en de koude temperaturen hielden echter weinig atleten tegen, dit zorgde voor een mooi deelnemersveld aan de start. Met onder andere Imana Truyers, Camilla De Bleeckere, de Waalse Simonne Gwenalle, ...

Het parcours was helemaal anders dan datgene dat we gewend waren van de voorbije jaren. Deze keer kenden we een snelle omloop, met twee bergjes in verwerkt. Vele kleine bochtjes zorgden hier voor toch wel een gevarieerd parcours.

Omstreeks 13h05 werd ons startschot gegeven.
Imana nam direct de koppositie voor zich en Camilla en ik volgden in haar spoor. Het was duidelijk dat ze het tempo er meteen oplegde. Van bij het begin kreeg ik het zeer moeilijk te verduren, maar ik probeerde zo lang mogelijk mee te gaan.
Dit lukte me, totdat de eerste berg kwam, met moeite raakte ik boven en dit maakte dat er een eerste kloof onstond tussen Imana en mezelf.
Achtervolgen was de boodschap, maar echt dichter kwam ik niet meer. Haar voorsprong was uitgebouwd en haar eerste plaats inmiddels veilig.

Bij het ingaan van de tweede ronde werd ik geremonteerd door Camilla, ik wou aanpikken bij haar versnelling, maar dit zat er helaas niet meer in. Ik moest dus mijn derde plaats zien veilig te stellen.
Sara Van de Velde kwam echter ook opzetten en het zou doorbijten zijn tot op de laatste meter.
Nog steeds in derde positie kon ik de berg opgaan en in de laatste 300m probeerde ik er nog eens alles uit te halen.
Zo kon ik gelukkig mijn derde plaats behouden en mag ik wel tevreden zijn bij mijn eerste crosscup manche.

Binnen twee weken zal ik deelnemen in Dour, waar ook beslist zal worden wie de crosscuptitel zal dragen én dit zal de laatste voorbereiding worden voor het Belgisch Kampioenschap op 14 maart in Oostende.

Liefs, Evelin. x

19:23 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.