08-02-10

Artikel Xavier Rondas

Dit artikel was te vinden in Het Laatste Nieuws op 5 februari 2010.

1265659543Nmyphoto

21:10 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-02-10

verlenging van de titel

Vandaag stond het provinciaal kampioenschap op het programma. Wat eerst nog gevreesd werd door mijn kwetsuur werd nu toch werkelijkheid.
Na enkele wedstrijden om het juiste ritme te vinden, werd het toch afwachten wat de vorm van de dag zou brengen.

De cross ging reeds voor de derde keer door in het park van Ninove. Voor mij geen enkel bezwaar, want Ninove is echt een parcours naar mijn hart!
Vorig jaar kon ik hier de titel binnenhalen, maar toch wist ik niet zeker hoe mijn kansen vandaag zouden liggen.

Bij het instappen kreeg ik er als maar meer zin in. Het parcours stond me ook dit jaar aan. De start was door de regen van de voorbije week niet droog gebleven en dit was duidelijk te merken. Enkele grote plassen waren over de aanloop verspreid. Verder bleef de omloop er droog bij liggen op enkele plaatsen na.

Na de middagpauze die de officiëlen hadden ingelast, zodat ook zij een kleinigheid konden eten, stonden de scholieren klaar om voor hun titel te strijden!
Omstreekt 13h15 werd het startschot gegeven en stond er voor ons 3220m voor de boeg.

De start kende ook een snelle aanvang en ik had het geluk langs buiten om te kunnen lopen, zodat ik niet ingesloten zou raken.
Het verliep toch lastig en ik dacht bij mezelf dat de benen het vandaag niet zouden doen .. maar ik sloot aan achter Nena, die de koppositie voor haar rekening nam, en Jolien.
Met z'n drieën konden we ons al afscheiden van de achtervolgers.

Ik volgde mee in het spoor van Nena en Jolien, het begon me steeds beter af te gaan en ik bleef zeer ontspannen lopen!

In de eerste ronde voerde Nena het tempo en af en toe namen ik of Jolien het eens over. Bij het ingaan van de tweede ronde had ik mij voorop gezet.
Ik voelde dat ik nog een paar tandjes kon bijsteken, maar met nog twee B-ronden in het achterhoofd, besloot ik nog af te wachten tot het ingaan van de laatste ronde.
Nu Jolien voorop kwam lopen, deed ze dit met een kleine versnelling, hierdoor moest Nena de rol lossen en waren nog met twee.
Voordat we de laatste ronde in gingen, besloot ik op het snelle stuk al een gat te slaan. Ik versnelde en merkte dat ik me stilaan maar zeker steeds verder losrukte van Jolien.
Ik kon mijn voorsprong uitbouwen tot een goede 50m en hierbij voor de tweede maal op rij, me de provinciale titel toe-eigenen.

Ik had nooit verwacht vandaag deze titel binnen te halen met zoveel voorsprong. Enorm tevreden ben ik over de prestatie die ik vandaag neerzette. Na lange tijd heb ik nog eens een wedstrijd gelopen waarbij ik écht goed draaide.

Bij deze is het een goede gelegenheid om trainer Dany Van de Putte te bedanken en eens in de bloemen te zetten, het is tenslotte ook dankzij hem dat ik hier vandaag op het hoogste schavotje kan staan.
Ook de kern van Wichelen, met trainers Veerle en Frank en alle atleten, voor hun steun en aanmoedigingen tijdens de wedstrijd!

Mijn zus Laura werd zéér knap derde en zo konden we allebei op het podium plaatsnemen.

Met dank aan mama, Marnic en Racing Gent voor de mooie foto's:


PK

pk1

1265557049NPK_2

pk5

PK 4

1265560207NDSC_3881

1265560251Nevelin

Liefs, Evelin. x

16:45 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Overwinning in Uitbergen

De cross te Uitbergen wordt steeds gelopen op de velden, waar de week voordien nog koeien staan te grazen.

Een mooi parcours, gelegen in een open vlakte, waardoor de wind langs alle kanten langs je heen fluit.
Deze cross is mentaal heel krakend, omdat je je tegenstanders telkens passeert bij het nemen van de lussen in het achterste gedeelte.
Het is natuurlijk ook een voordeel, zodat je makkelijk kan controleren wat je voorsprong is.

Bij de start had ik weer even problemen om direct op dat ritme te komen, maar het lukte me en ik nestelde me meteen helemaal vooraan.
Ik legde het tempo van in het begin hoog zodat er al een gat zou vallen en dat gebeurde ook! Als enige sneedt ik me af van de rest en zo kreeg ik al een voorsprong van ongeveer 10m.
De rest van de wedstrijd bleef stabiel en ik kon mijn voorsprong goed controleren. In de achtervolging kwam Laura eraan, ook zij had zich met ruime voorsprong van de derde atlete afgesneden om haar tweede plaats veilig te stellen.

Het was lastig vandaag, van in het begin viel ik alleen en je loopt constant tegen de wind op, maar ik ben heel tevreden met deze overwinning!

Het is een goede voorbereiding op het provinciale kampioenschap van volgende week. En hopelijk kunnen we daar ons beste beentje voorzetten.
Allen tot dan !


Uitbergen

1265554576NUitbergen_1

1265554594NUitbergen_2

1265554691NP1030252
 Liefs Evelin. X

16:03 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Derde plaats te Schellebelle

Voor het eerst zou de cross, georganiseerd door de kern van Wichelen, doorgaan op en rond de voetbalvelden te Schellebelle. En voor de tweede maal ging de veldloop uit naar Gustaaf Van de Putte.

Vorige week was de omloop nog een wit tapijt, door de vele sneeuw die met pakken uit de lucht kwam vallen. Tijdens het afzetten van het parcours hadden we zelfs nog een sneeuwman gemaakt. De vele regen zorgde ervoor dat dit witte tapijt veranderde in een echt modderbad!

Het besloot een zware wedstrijd te worden, met weinig tot geen moment tot recuperatie.

Er kwamen niet zoveel atleten aan de start, maar toch genoeg om van een mooi deelnemersveld te spreken. Zo stonden Nena Leunis en Laura Van Havere, eveneens clubgenoten aan de start, ook de West-Vlaamse Louise Wastyn en de eerstejaar Jolien Van Horebeecke.

Met de start werd het tempo er meteen opgelegd. Ik had het moeilijk van in het begin zo'n hoog tempo op te leggen, maar ik sloot aan achter Nena en Jolien.
Nena deed de eerste ronde het kopwerk. In de tweede ronde gaf ze me de kans om even van haar over te nemen en gedurende de tweede ronde werd de koppositie afwisselend. Allebei kregen we het zwaar te verduren en op 500m van het einde kwam Jolien bij ons aansluiten.
Zij toonde de beste conditie vandaag en kon een klein gaatje slaan. Met de laatste rechte lijn voor de boeg, kon zij als eerste finishen en werd ik net op de valreep derde. Al kwam ik gelijk met Nena Leunis over de eindstreep.

Al bij al ben ik nog tevreden van deze wedstrijd. Het gevoel was niet op en top, maar het was ook van bij het begin een stevig tempo.
Volgende week vindt zich de volgende wedstrijd plaats en deze zal ik lopen in Uitbergen.

Tot dan x

schellebelle

Schellebelle 1

Schellebelle 2
Nena Leunis - Jolien Van Horebeecke - Evelin Van Havere

Liefs, Evelin.


 

15:42 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |