07-02-10

verlenging van de titel

Vandaag stond het provinciaal kampioenschap op het programma. Wat eerst nog gevreesd werd door mijn kwetsuur werd nu toch werkelijkheid.
Na enkele wedstrijden om het juiste ritme te vinden, werd het toch afwachten wat de vorm van de dag zou brengen.

De cross ging reeds voor de derde keer door in het park van Ninove. Voor mij geen enkel bezwaar, want Ninove is echt een parcours naar mijn hart!
Vorig jaar kon ik hier de titel binnenhalen, maar toch wist ik niet zeker hoe mijn kansen vandaag zouden liggen.

Bij het instappen kreeg ik er als maar meer zin in. Het parcours stond me ook dit jaar aan. De start was door de regen van de voorbije week niet droog gebleven en dit was duidelijk te merken. Enkele grote plassen waren over de aanloop verspreid. Verder bleef de omloop er droog bij liggen op enkele plaatsen na.

Na de middagpauze die de officiëlen hadden ingelast, zodat ook zij een kleinigheid konden eten, stonden de scholieren klaar om voor hun titel te strijden!
Omstreekt 13h15 werd het startschot gegeven en stond er voor ons 3220m voor de boeg.

De start kende ook een snelle aanvang en ik had het geluk langs buiten om te kunnen lopen, zodat ik niet ingesloten zou raken.
Het verliep toch lastig en ik dacht bij mezelf dat de benen het vandaag niet zouden doen .. maar ik sloot aan achter Nena, die de koppositie voor haar rekening nam, en Jolien.
Met z'n drieën konden we ons al afscheiden van de achtervolgers.

Ik volgde mee in het spoor van Nena en Jolien, het begon me steeds beter af te gaan en ik bleef zeer ontspannen lopen!

In de eerste ronde voerde Nena het tempo en af en toe namen ik of Jolien het eens over. Bij het ingaan van de tweede ronde had ik mij voorop gezet.
Ik voelde dat ik nog een paar tandjes kon bijsteken, maar met nog twee B-ronden in het achterhoofd, besloot ik nog af te wachten tot het ingaan van de laatste ronde.
Nu Jolien voorop kwam lopen, deed ze dit met een kleine versnelling, hierdoor moest Nena de rol lossen en waren nog met twee.
Voordat we de laatste ronde in gingen, besloot ik op het snelle stuk al een gat te slaan. Ik versnelde en merkte dat ik me stilaan maar zeker steeds verder losrukte van Jolien.
Ik kon mijn voorsprong uitbouwen tot een goede 50m en hierbij voor de tweede maal op rij, me de provinciale titel toe-eigenen.

Ik had nooit verwacht vandaag deze titel binnen te halen met zoveel voorsprong. Enorm tevreden ben ik over de prestatie die ik vandaag neerzette. Na lange tijd heb ik nog eens een wedstrijd gelopen waarbij ik écht goed draaide.

Bij deze is het een goede gelegenheid om trainer Dany Van de Putte te bedanken en eens in de bloemen te zetten, het is tenslotte ook dankzij hem dat ik hier vandaag op het hoogste schavotje kan staan.
Ook de kern van Wichelen, met trainers Veerle en Frank en alle atleten, voor hun steun en aanmoedigingen tijdens de wedstrijd!

Mijn zus Laura werd zéér knap derde en zo konden we allebei op het podium plaatsnemen.

Met dank aan mama, Marnic en Racing Gent voor de mooie foto's:


PK

pk1

1265557049NPK_2

pk5

PK 4

1265560207NDSC_3881

1265560251Nevelin

Liefs, Evelin. x

16:45 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

een fiere zus ! Na je blessure was die overwinningsdrang nog altijd niet gesleten. Dat had iedereen al gemerkt in Hamme, waar je een fantastische start van je seizoen maakte !
En kijk 2weken later, opnieuw die provinciale titel...
Ik kan alleen maar zeggen, dat ik super fier ben op mijn zus ! <3
Jij maakt het telkens weer waar !

Gepost door: Laurà | 08-02-10

Knap ! Knap ! Knap ! We kunnen enkel de stelling van Laura beamen ! Een hele dikke proficiat ! Ook voor Laura trouwens ! Een mooi podium ... wordt ongetwijfeld vervolgd ! Grts

Gepost door: Jenthé, Ilse, Erik | 08-02-10

De commentaren zijn gesloten.