07-02-10

Derde plaats te Schellebelle

Voor het eerst zou de cross, georganiseerd door de kern van Wichelen, doorgaan op en rond de voetbalvelden te Schellebelle. En voor de tweede maal ging de veldloop uit naar Gustaaf Van de Putte.

Vorige week was de omloop nog een wit tapijt, door de vele sneeuw die met pakken uit de lucht kwam vallen. Tijdens het afzetten van het parcours hadden we zelfs nog een sneeuwman gemaakt. De vele regen zorgde ervoor dat dit witte tapijt veranderde in een echt modderbad!

Het besloot een zware wedstrijd te worden, met weinig tot geen moment tot recuperatie.

Er kwamen niet zoveel atleten aan de start, maar toch genoeg om van een mooi deelnemersveld te spreken. Zo stonden Nena Leunis en Laura Van Havere, eveneens clubgenoten aan de start, ook de West-Vlaamse Louise Wastyn en de eerstejaar Jolien Van Horebeecke.

Met de start werd het tempo er meteen opgelegd. Ik had het moeilijk van in het begin zo'n hoog tempo op te leggen, maar ik sloot aan achter Nena en Jolien.
Nena deed de eerste ronde het kopwerk. In de tweede ronde gaf ze me de kans om even van haar over te nemen en gedurende de tweede ronde werd de koppositie afwisselend. Allebei kregen we het zwaar te verduren en op 500m van het einde kwam Jolien bij ons aansluiten.
Zij toonde de beste conditie vandaag en kon een klein gaatje slaan. Met de laatste rechte lijn voor de boeg, kon zij als eerste finishen en werd ik net op de valreep derde. Al kwam ik gelijk met Nena Leunis over de eindstreep.

Al bij al ben ik nog tevreden van deze wedstrijd. Het gevoel was niet op en top, maar het was ook van bij het begin een stevig tempo.
Volgende week vindt zich de volgende wedstrijd plaats en deze zal ik lopen in Uitbergen.

Tot dan x

schellebelle

Schellebelle 1

Schellebelle 2
Nena Leunis - Jolien Van Horebeecke - Evelin Van Havere

Liefs, Evelin.


 

15:42 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.