18-01-10

cross seizoen is begonnen ..

Na een lange periode van rust, mocht ik naar eigen genoegen, na de examenperiode, de sportschoenen weer uit de rekken halen. Na de crosscup relays te Gent was ik niet meer actief op de crossvelden. Zoals eerder al vermeld op mijn blog, kwam een kwetsuur roet in het eten gooien.
Een barstje in mijn middenvoetsbeentje werd de diagnose na de eerste scan. 
Jammer maar helaas, was ik toegewezen op rust, waarnaar ik mijn trainingen verder zette in het water en op de fiets.

Ik heb mijn voet alle tijd gegeven om volledig te herstellen, zodat we achteraf ook geen vervelende neveneffecten zouden ondervinden.
De trainingen verliepen in het begin wat stroef, maar al gauw kon ik terug het ritme vinden en ook nu gaat het steeds beter.

Op het programma stond mijn eerste wedstrijd al uitgestippeld: de cross te Schellebelle, voor eigen volk. Maar naarmate we naderden besloot de trainer, Dany van de Putte, me toch te laten deelnemen aan de cross te Hamme.
Ik voelde het al kriebelen.

Dus bij deze trokken we zondagmiddag naar het recreatiedomein in Hamme. Zoals ieder jaar is er een schitterend parcours uitgetekend rondom een vijver.
De weersvoorspellingen waren niet anders dan positief en zo bleef de zon van de partij, wat toch voor een aangename temperatuur zorgde, in tegenstelling tot de voorbije weken.

De start was reeds gewijzigd, door teveel wateroverlast was deze een 15-tal meter verplaatst, dit deed echter niets aan de afstand.
Omstreeks 14h15 stonden we klaar voor de start, zonder verwachtingen zou ik vandaag mijn eerste cross lopen.
Aan de start waren onder andere Fien Vanbrussel, Emma Vernimmen en Silke Segers te zien.

Ik kreeg de opdracht er van in het begin meteen een goed tempo op te leggen en daarbij nam ik direct de koppositie. Het was al snel dat Fien en ik ons gingen afscheiden van de andere atleten. Het eerste gat was al geslagen en met twee waren we nu volop aan het duelleren. In het midden van de eerste ronde nam Fien het even over, totdat we bijna het bos indoken en ik het kopwerk terug voor mijn rekening nam.

Eenmaal in het bos had ik reeds een voorsprong van ongeveer 5m. Deze kon ik doorheen de tweede ronde stelselmatig uitbreiden tot 17sec. en dit leidde me uiteindelijk ook naar de eerste plaats!

Hiermee was ik enorm tevreden!
De volgende wedstrijd is natuurlijk Schellebelle, de cross die door onze eigen club georganiseerd word op 24 januari 2010!

1

2

3
4
Fien Vanbrussel - Evelin Van Havere - Silke Segers


Liefs, Evelin. x

21:24 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat ! Blij te horen dat jouw kwetsuur tot het verleden behoort ... Knap dat je met een overwinning kan starten ! Proficiat ! Héél veel succes volgende week in Schellebelle !

Gepost door: Jenthé, Ilse, Erik | 19-01-10

PROFICIAT met je overwinning doe zo verder naar het oost-vlaams kampioenschap en Belgisch

Gepost door: Timothy en chris | 19-01-10

proficiat met je overwinning (: !!
goed te horen dat je kwetsure voorbij is en dat we terug eens samen kunnen crossen ;)

xx
Imanaa

Gepost door: Imana | 24-01-10

De commentaren zijn gesloten.