26-09-09

Scholenveldloop

Op 23 september werd de jaarlijkse scholenveldloop georganiseerd. Tussen mijn rust  door, besloot ik toch deel te nemen aan de estafettenloop, die voor de eerste maal doorging.
Met de meisjesploeg van Sint-Gertrudis zouden we er deze namiddag een ferme lap op geven. Het weer sloeg wat tegen, het was bewolkt en het voelde ook wel koud aan. Maar eens opgewarmd, was hier helemaal niets meer van te merken.

Toen wij aan de start verschenen begon het een beetje te mieseren.
De bedoeling van deze estafette was om een leerlinge van het eerste jaar te laten starten, daarna volgen de jaren in volgorde (2e, 3e, 4e, 5e, 6e en tenslotte een leerkracht).
Jolien ging bij ons van start en maakte meteen een kloof op de achtervolgende school, Mariagaard. Bij wissel was er geen stok voorzien, maar een vestje dat je moest doorgeven aan de volgende loper.
De wissels gebeurden niet altijd even vlot, maar ik kan zeggen dat wij nooit echt veel tijd verloren hebben wij deze wissels.
Onze tweede loopster gaf ook het beste van haar en de kloof bleef in stand. Lore Meuleman werd als derde afgelost, zij kende wat problemen bij het verwisselen van het vestje, maar maakte dit meer dan goed bij haar ronde. Ze schoot als een pijl uit een boog weg. Vierde loopster was Sara Abrahams, ze had wat last van de ademhaling maar deed het ook voortreffelijk! Zij kon haar vestje aflossen aan mij, deze wissel verliep zonder problemen en ik kon meteen vertrekken voor mijn rondje! Met twee jongensploegen in het vizier, klom ik steeds dichter naar voren, bij de laatste rechte lijn van mijn ronde had ik de bijna de jongens van SGW ingehaald. De voorlaatste wissel met Justien, ook vlekkeloos. Zij had al de individuele cross gelopen en merkte dit bij deze snelle ronde, maar ze bleef doorbijten! Ook haar wissel met de leerkracht verliep zonder problemen en onze leerkracht moest haar deze laatste ronde niet eens meer forceren, we hadden de afgelopen 6 wissels al voldoende voorsprong uitgebouwd, dat dit niet meer nodig was.
De meisjesploeg van SGW won vandaag de estafetteloop !


Liefs, Evelin. x

10:50 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-09-09

Mooie afsluiter van het zomerseizoen.

Zoals elk jaar, werd het derde weekend van september het Belgisch Kampioenschap estafetten georganiseerd.
Dit jaar op de welbekende piste van de KBC-nacht, namelijk in Heusden-Zolder.
De zon heerstte over de piste en zorgde voor een aagename warmte. Perfecte weersomstandigheden dus voor dit kampioenschap!
Dit zou niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen worden, maar tevens ook de laatste keer dat je me met het clubtruitje van LAT zal zien lopen. Ik heb twee fantastische jaren gehad bij de Lebbeekse atletiek toekomst, met vooral de stages die ik als hoogtepunt aanzie. Ondanks we veranderen zat de sfeer er vandaag dik in, we wouden allemaal een mooi seizoenseinde én een mooie "afscheid".


Omstreeks 12h15 werden de scholieren dames naar de start begeleid. Onze ploeg maakte deel uit Laura Van Havere, Evelin Van Havere, Soraya Meert en Sara De Boey. (In deze volgorde werd ook gelopen)

Laura gaf de stok door in 4e positie, met wat achterstand, was ik op achtervolgen aangewezen. Ik kende duidelijk een goede dag en kon het gat perfect dichtlopen. Na 300m was ik bij de twee koplopers beland en nestelde me zo achter hen. Aan de 200m ging ik voorbij en kon de stok met enkele meters voorsprong aan Soraya overhandigen. Soraya startte met een kloof tussen haar en de tweede loopster, uiteindelijk kon ze na nog een goede eindsprint als tweede aflossen. Dan begon het echte duel tussen Sara De Boey en Sofie Galein, Sara die eerst het gat nog moest dichtlopen, was snel in het spoor van Sofie gekomen. Het bleef spannen en in de laatste meters kreeg Sara het zwaar te verduren, zo konden we toch knap tweede worden! Enorm tevreden van mijn zomerseizoen. Om hier nog een zilveren medaille in ontvangst te mogen nemen met Lebbeekse Atletiek Toekomst is toch een mooie afsluiter. :)

1
De eerste aflossing ..

2
Hier reeds bij de koplopers .

3
De aflossing met Soraya Meert.

4
Medaille in ontvangst nemen

5
Lebbeekse Atletiek Toekomst - Roeselare - Vlierzele Sportief


Liefs, Evelin.

17:49 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

06-09-09

BELGISCH KAMPIOENE 3000m!*

Op 5 en 6 september vond het Belgisch kampioenschap Kadetten en Scholieren plaats. Gelegen aan het mooie park van Nijvel. 
De zon scheen over het mooie domein, maar helaas kon de wind vandaag wel eens parten gaan spelen.

Ik startte zaterdag aan de 3000m, omstreeks 18h15 gingen we van start. Zoals de gewoonte op een Belgisch kampioenschap, is er haast niemand die het initiatief wil nemen. En zo ook vandaag niet! De eerste ronde konden we haast stappen, totdat Segers Silke het tempo de hoogte in joeg. Iedereen volgde gewoon mee in haar spoor. Met uiteindelijk nog maar 3 ronden te gaan, kwam Imana aan de kop lopen, ik volgde mee in haar spoor, met een strakke wind, wou ik niet teveel energie verspelen om daar tegenop te boksen! We waren nog met 4, wanneer er stond aangegeven dat we nog 2 ronden van de aankomst verwijderd waren. Aan de 500m zette ik de versnelling in, poging om van dit groepje weg te lopen, maar al gauw kwam Aria Schouten* mij terug voorbij, met een nog sneller tempo. Even zag ik het niet meer zitten, ik dacht dat ik dit nooit nog een ronde kon volhouden! Totdat ik tot het besef kwam dat het vandaag wel moest gebeuren, nog maar 1 ronde, vechten moest ik doen! Zo sloot ik weer aan in het spoor van Aria, inmiddels nog met twee aan het dueleren voor de overwinning. De laatste 200m ging ik Aria voorbij en zette ik mijn sprint al in. Ik kreeg enkele meters vrij en met de finish voor ogen, dacht ik nog maar aan één ding; Belgisch kampioen. Dan krijg je natuurlijk wel vleugels. Ik werd vandaag Belgisch kampioene 3000m! Nog nooit eerder voelde ik me zo voldaan en gelukkig!
Ik heb er heel lang en hard voor getraind. Deze dag zal ik koesteren en nog vaak met plezier aan terug denken!

Enkele mensen die ik wil bedanken zijn in de eerste plaats ons mama en mijn zus, die er altijd voor me zijn, meeleven met elke wedstrijd, er ook voor de volle 100% achter staan en mij ook altijd weer goede moed geven.
Ook mijn trainers wil ik bedanken, met in het bijzonder Dany Van De Putte, die steeds steun en vertrouwen toonden. En ook de kern van Wichelen, het is samen dat we trainen en elkaar steeds naar een hoger niveau brengen.

1252421836NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_039
Concentratie voor de start, de zenuwen zijn ook lichtjes af te lezen van mijn gezicht.

1252421958NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_041
Silke Segers die de koppositie voor haar rekening neemt, de rest volgt gewoon mee in haar spoor.

1252422127NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_043
Hier werd ik even ingesloten in de groep, maar niet veel later volgde weer mee voorin.

1252422174NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_046
Hier hebben we ons met drieën afgescheiden van de andere atleten.

1252422217NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_047
De laatste 200m, hier in duel met Aria Schouten. Hier wist ik mijn voorsprong uit te bouwen met 4meter.

1252422224NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_051
Glunderend aan het wachten tot we de medailles in ontvangst mochten nemen op het podium.

1252422285NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_053

1252422309NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_054
Applaudiseren .

1252422365NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_058
Aria Schouten - Evelin Van Havere - Imana Truyers

Liefs, Evelin !X

21:31 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

FC te Merksem

Op 30 augustus nam ik deel aan de Flanders Cup te Merksem, een piste waar ik wel graag loop en de sfeer ook steeds optimaal is.
Ik zou van start gaan in de B-reeks van de 1500m.

De temperaturen daalden naarmate de avond vorderde en een strakke wind kwam ook opzetten. Wanneer we dan nog eens vernamen dat er een half uur retard was, konden we toch nog even ontspannen voor we zouden inlopen.

Eenmaal het startschot gegeven werd, nestelde ik me meteen in de kopgroep. Nena Leunis die niet zo verheugd is met deze piste, nam het kopwerk voor haar rekening. Zo kon ik goed meeschuiven en liepen we zij aan zij verder. Twee ronden voor het einde kwam Sofie Picavet plots opzetten met een versnelling. Deze kwam geheel onverwacht, waardoor mijn reactievermogen niet zo snel was en ik enkele meters moest gaan goedmaken. Toen ik kon aansluiten bij de kopgroep waren nog 500m van het einde, maar die laatste ronde begon ik toch al te voelen. Het kopgroepje plaatste nog een versnelling en daar moest ik passen. Ik probeerde nog een zo goed mogelijke laatste ronde te lopen en op het einde er nog een spurt uit te persen, maar dit was helaas niet meer mogelijk.
Ik kon als 6de finishen in een tijd van 4'44''98. Ik ben best nog tevreden, als voorbereiding voor het belgisch kampioenschap volgende week!

1252421362NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_007
concentratie voor de start.

1252421429NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_014
Focussen ..

1252421488NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_017
Hier mee aan de koppostie, achter Nena Leunis.

1252421633NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_019
De laatste 300m.

1252421734NBelgisch_kampioenschap_kadetten_en_scholieren_028
Na de wedstrijd . :)


Liefs, Evelin.x

20:44 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |