26-09-09

Scholenveldloop

Op 23 september werd de jaarlijkse scholenveldloop georganiseerd. Tussen mijn rust  door, besloot ik toch deel te nemen aan de estafettenloop, die voor de eerste maal doorging.
Met de meisjesploeg van Sint-Gertrudis zouden we er deze namiddag een ferme lap op geven. Het weer sloeg wat tegen, het was bewolkt en het voelde ook wel koud aan. Maar eens opgewarmd, was hier helemaal niets meer van te merken.

Toen wij aan de start verschenen begon het een beetje te mieseren.
De bedoeling van deze estafette was om een leerlinge van het eerste jaar te laten starten, daarna volgen de jaren in volgorde (2e, 3e, 4e, 5e, 6e en tenslotte een leerkracht).
Jolien ging bij ons van start en maakte meteen een kloof op de achtervolgende school, Mariagaard. Bij wissel was er geen stok voorzien, maar een vestje dat je moest doorgeven aan de volgende loper.
De wissels gebeurden niet altijd even vlot, maar ik kan zeggen dat wij nooit echt veel tijd verloren hebben wij deze wissels.
Onze tweede loopster gaf ook het beste van haar en de kloof bleef in stand. Lore Meuleman werd als derde afgelost, zij kende wat problemen bij het verwisselen van het vestje, maar maakte dit meer dan goed bij haar ronde. Ze schoot als een pijl uit een boog weg. Vierde loopster was Sara Abrahams, ze had wat last van de ademhaling maar deed het ook voortreffelijk! Zij kon haar vestje aflossen aan mij, deze wissel verliep zonder problemen en ik kon meteen vertrekken voor mijn rondje! Met twee jongensploegen in het vizier, klom ik steeds dichter naar voren, bij de laatste rechte lijn van mijn ronde had ik de bijna de jongens van SGW ingehaald. De voorlaatste wissel met Justien, ook vlekkeloos. Zij had al de individuele cross gelopen en merkte dit bij deze snelle ronde, maar ze bleef doorbijten! Ook haar wissel met de leerkracht verliep zonder problemen en onze leerkracht moest haar deze laatste ronde niet eens meer forceren, we hadden de afgelopen 6 wissels al voldoende voorsprong uitgebouwd, dat dit niet meer nodig was.
De meisjesploeg van SGW won vandaag de estafetteloop !


Liefs, Evelin. x

10:50 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.