10-08-09

Nieuw record op Flanders Cup

Op 8 augustus nam ik deel aan de Flanders Cup te Ninove. Telkens is er een garantie van een sterk deelnemersveld aanwezig bij een Flanders Cup. Een perfecte wedstrijd dus om je tijden weer aan te scherpen. En dit was ook vandaag mijn doel.
Met een goed gemoed vertrok ik naar Ninove, een piste waar ik ook zeer graag loop. Een zeer goede organisatie zorgde er ook voor dat alles op afgesproken uur kon doorgaan.

En dat was ook zo, om 21h45 stonden we klaar voor onze 1500m. Het weer kon niet beter zijn, door een warme namiddag bleven de temperaturen toch tamelijk hoog wanneer de zon verdween achter de wolken.

Over de wedstrijd zelf werd er met de start hevig getrokken en geduwd, iedereen wou zijn plaats vooraan veilig stellen, maar daardoor is het wel moeilijk om meteen in het juiste ritme te komen.
In het begin schommelde ik ergens middenin de groep, maar algauw kon ik me eruit helpen en schoof ik mee op naar voren.
Ik stelde me achter Nena en Katrijn en volgde zo goed mee in hun spoor. Al had ik het toch moeilijk dit tempo aan de nemen, maar ik bleef doorzetten, want vandaag moest het gebeuren. Aan de 1000m kwamen we voor in een tijd van 3'06'', en samen met Katrijn gingen we zij aan zij de laatste 500m in.
De versnelling kwam al aan de laatste 400m, best lastig om nog eens een hele ronde alles te geven. De laatste 200m gaf ik nog eens alles dat ik had en probeerde er nog zoveel mogelijk uit te halen. Net in de laatste meters kwam Katrijn me weer voorbij gesprint, maar eindigde ik toch mooi op een 4e plaats.
Ik ben zeer tevreden van deze wedstrijd, een nieuw pr, onder de grens van de 4'40. Ik eindigde in een tijd van 4'39''28.

Liefs, Evelin. X

23:45 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat Hey,
je liep een zeer sterke wedstrijd!
Dikke proficiat
Groetjes Mariska x

Gepost door: Mariska Parewyck | 11-08-09

Knappe wedstrijd Evelin ! Proficiat met jouw PR !
Jenthé, Ilse, Erik

Gepost door: Jenthé Adriaens | 11-08-09

Proficiat! Hallo,
Een dikke proficiat met je nieuw PR! Nog veel succes met je komende wedstrijden!
Groetjes
Camilla

Gepost door: Camilla | 12-08-09

De commentaren zijn gesloten.