31-05-09

Canicross

Sinds kort ben ik ook ingeschreven om deel te nemen aan het criterium van de Canicross. Dit jaar werd het voor het eerst georganiseerd in Mertelt. Een schitterend parcours was uitgestippeld voor hondenliefhebbers van jong tot oud.
Ik moest ongeveer 2800m afleggen. Het was gesitueerd in een bos, waar de omloop enorm van niveau kon veranderen, hellingen en dalingen waren er genoeg.

Om 14h 45 mocht ik samen met Lana van start gaan, ze stond nog nooit zo hevig aan de start, ze wou er alvast invliegen.
Bij het aftellen van 5 tot 0 was ze enorm gefocust en als een pijl uit een boog schoot ze meteen weg. Na de eerste bocht al een helling, aangezien Lana zeer goed is op hellingen had ik het hier al iets makkelijker.
Gelukkig, ik had het nodig om goed voortgetrokken te worden, want het parcours was enorm zwaar.
Ik wist dat we enorm goed bezig waren, we zaten allebei goed in form. Aan de passage van de 2km zijn we nog eens versnelt, om een zo goed mogelijke tijd neer te zetten en proberen eerst te eindigen.

Achteraf bleek dit niet eens nodig te zijn, we hadden de eerste plaats mooi in de wacht gesleept. Met meer dan anderhalve minuut voorsprong.
We waren enorm tevreden en dit was ook te merken aan Lana die natuurlijk ook veel aandacht kreeg.
Nu schuiven we weer iets verder op in het criterium. En gaan we op naar de volgende.

Liefs, Evelin. x

20:37 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Internationale atletiekmeeting

In duffel vond dit jaar de internationale atletiekmeeting plaats, onder een felle zon kon er vandaag gelopen worden. De wind mocht je toch niet onderschatten, deze is voor velen nog een spelbreker geweest.

Qua organisatie zelf is er niets op af te keuren. Omstreeks 17h 15 konden de AC reeksen van de 800m dames van start gaan. Een kleine verwarring zorgde toch voor een kleine spanning vooraf. Mijn naam was nergens op de lijsten af te lezen en bleek dat mijn zus, Laura Van Havere, er tweemaal op vermeld stond. Met dank aan Ludo Denis was dit probleem wel snel opgelost.

Ik startte in reeks 2 en de concurrentie was niet te min. Ik startte goed mee en belandde ergens in het midden van groep. Toch was het knap lastig om dit tempo aan te houden, ik had last van zware benen en dit in een 800m is niet echt ideaal. Met de laatste 400m voor de boeg, werd het steeds lastiger, maar je moet doorbijten natuurlijk. Een recordtijd zat er vandaag niet in, maar ik eindigde toch nog in een tijd van 2.20.35

Ik kan best nog tevreden zijn, met de nodige wind en zware benen is dit zo slecht nog niet.
Liefs, Evelin. x

20:26 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-09

Vlaams kampioenschap alle categoriën

Op de mooie piste van Merksem, ging dit jaar het Vlaams Kampioenschap door. Met een goede organisatie kon alles volgens het uurschema verlopen.
Het was een echte zomerdag: hoge temperaturen, weinig tot geen wind en dus het perfecte weer om een goede tijd neer te zetten.

Met een fantastische reeks, konden we al stellen dat het een harde cours zou worden, mentale voorbereiding was dus noodzakelijk.
Onze 1500m startte omstreeks 15h 05 en in tegenstelling tot andere wedstrijden stond ik vrij ontspannen aan de start.
Met veel getrek en geduw kon ik mij ergens in het midden van de groep nestelen, goed meeschuiven was vandaag de boodschap.
Ik kreeg het toch even lastig, maar dit geldt natuurlijk voor iedereen, ik kon me hier snel overzetten en probeerde de kleine gaatjes op de atleten voor me dicht te lopen. Ik ging voor een tijd voor onder de 4'40, maar kende toch nog enkele seconden verlies.
Met nog een laatste 400m te gaan, kreeg ik weer moed en zette een tandje bij, hierbij kon ik nog 3 atleten inhalen en finishte ik mooi 9de.
Mijn tijd was 4.43.34 wat me dus ook een nieuw persoonlijk record oplevert.

Het is weer een stap in de goede richting.
De durf om mee te gaan en geen gaten te laten ontbreekt nog een beetje, maar door trainingen zal deze wel verdwijnen met de tijd.
Ik ben alvast ontzettend blij met mijn nieuwe PR

Liefs, Evelin. x

11:18 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

400m in Sint-Niklaas

Op 21 mei stond de Flanders Cup in Sint-Niklaas op mijn programma. Ik zou er voor het eerst deelnemen aan een 400m.

Het was prachtig weer, de zon strekte zich uit over de hele piste en de wind zorgde toch voor een aangename bries.
Omstreeks 17h 40 startte ik in de eerste reeks alle categoriën.
Helaas stond ik in de uiterste baan (baan 8), waardoor het moeilijk is in het begin een goed tempo op te leggen. Ik kon niemand in het visier houden.
In de laatste bocht probeerde ik er alles nog eens uit te halen om in een zo goed mogelijke tijd te finishen.

Mijn eindtijd was 62.38, hiermee ben ik zeer tevreden.
Liefs, Evelin.

x

11:06 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-05-09

Interclub alle categoriën

De welgekende interclub alle categoriën werd dit jaar georganiseerd in Beveren. Een zeer goede organisatie, want ze liepen geen enkele achterstand op.
Er heerstte een felle wind die het wel eens lastig zou maken, met af en toe een kleine bui, bleef de temperatuur dan ook relatief laag.
Niet echt perfect loopweer, maar we besloten er natuurlijk het beste van te maken!

Voor mij werd beslist een 3000m te lopen, ook meteen de eerste. Het was dus afwachten wat me te wachten stond.
Met een zeer trage start was ik meteen mee vooraan belandt, ik volgde gewoon de koplopers, om er zeker van te zijn dat ik het tempo zou kunnen aanhouden. Het zou wel beter zijn een gestrekt tempo aan te houden, maar dit was vandaag dus niet meer mogelijk. Alles ging goed, tot op de 1500m waar zich een versnelling plaatsvond, deze was niet te min. Helaas moest ik hierdoor een eerste gaatje laten en dit werd toch alsmaar iets groter.
Proberen dit gat zo klein mogelijk te houden, maar het werd steeds zwaarder, in de laatste rechte lijn kon ik nog een mooie versnelling plaatsen en eindigde ik 7de.
In een begintijd van 10.41, ik ben niet zo heel tevreden over deze tijd, maar het is een begin.

Liefs, Evelin.
x

21:36 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-05-09

Enkele sfeerbeelden van in Parijs ..

collage


collage 1

Xx Evelin

19:23 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

10-05-09

Studiereis naar Parijs

Op 7, 8 en 9 mei was voor de leerlingen van Sjabi, Campus begijnhof een reis gepland naar het mooie Parijs.
Er stond een drukke agenda op het programma, waarbij we vele plekken in Parijs zouden gaan bezichtigen. Met vele kilometers die we zouden afleggen.

Dag 1:
Om 6.30u stipt vertrekt de bus, bij sommigen vielen de ogen meteen al toe wegens een korte nachtrust, maar al bij al zat de sfeer er al goed in.
Het weer liet ons ook vandaag niet in de steek, want wanneer we in parijs aankwamen, werd het al gauw enorm warm.
Het eerste punt waar de bus ons afzette was La Défense, ook hier konden we ons middagmaal opeten. Met de vele vrijheid die we hadden, kregen we ook de kans even in de winkeltjes rond te kijken.
Hierna was het voor het eerst eens de metro nemen, richting "La musée du Louvre".
Op het binnenplein van het museum zagen we de pyramides, zowel de grote als de kleine, met in het midden een fontein.
Het was uitkijken naar het wereldberoemde schilderij, de Mona Lisa, dat in dit museum gevestigd is. Heel erg klein, maar schitterend om in werkelijk voor te staan. Ook de "Venus van Milo", waar je een wens kon doen, was prachtig om van naderbij te bekijken. Iets verder in de namiddag zetten we onze wandeling verder naar de Place de la Concorde, waar zich de grote Obélisque bevindt.
Eenmaal aan Arc de Triomphe aangekomen, mochten we vrij rondlopen op de Champs-Elysées, op zoek naar een restaurantje om te eten.
Pas laat komen we toe in ons hotel, nog even napraten over onze dag, gepaard met veel gelach op de kamer, vallen we uiteindelijk toch in slaap.

Dag 2:
Deze dag besluit ook vermoeiend te worden, dus beginnen we de dag met een stevig ontbijt. Een uur krijgen we de tijd om te eten, want daarna moeten we ons weer vastnestelen aan het voorop gestelde programma.
Als eerste stond het Hôtel des Invalides, een enorm groot gebouw, gebouwd in opdracht als een militair hospitaal en rusthuis voor de oud-strijders. Ook nu word een deel nog gebruikt als hospitaal.
Dit hing samen met het bezoek aan het graf van Napoleon. 
Na dit korte bezoek, ging onze wandeling verder via de Champs de Mars, dit is een groot plein voor de militaire academie. Deze weg leidde ons naar hét punt van Parijs, namelijk de eiffeltoren. Ons middagmaal werd eerst opgegeten aan de voet van de eiffeltoren. Met een hoogte van 317m, zijn er 3 verdiepingen.
Ik ben tot de tweede verdieping gegaan (115m) wat voor mij hoog genoeg is, wegens hoogtevrees. Het is een prachtig zicht vanaf daarboven en tot mijn verbazing zag ik vanaf deze hoogte een prachtige piste van bovenaf.
Ook centre Pompidou stond op ons programma, maar dit was niet echt veelbelovend, in tegenstelling tot het reusachtige shoppingcenter dat hier gevestigd was en onze aandacht dus meer naar daar ging.
Hét hoogtepunt van de dag was de Notre Dame, voor mij althans. Hiernaar had ik al het meest uitgekeken.
En dan nog sloeg het alles! Voor de Notre Dame, was een wenscirkel. Ik ging als eerste, draaide één keer rond terwijl ik men wens deed en opende weer men ogen. In deze prachtige kathedraal brandde ik een kaarsje en keek ik vol bewondering rond.
Het avondmaal vond plaats op Quartier Latin, hier vind je kroegen, restaurants, boekenwinkels, antiekwinkels, modeboetieks en ook bioscopen.
Om 20.00u was het een rondrit met de bus, sightseeing. Bij deze route reden we voorbij een kerk, in deze kerk is het het duurst om te trouwen, met de reden dat hier de langste rode loper is in heel de wereld.
Als slot van deze lange dag was er nog de boottocht op de Seine. Onze leerkrachten hebben kunnen regelen dat de lichtjes van de eiffeltoren even aangingen wanneer onze boot voorbij kwam. En nog dubbel geluk, juist op deze dag vierde de eiffeltoren zijn 120e verjaardag.
Iedereen was blij dat hij zijn bed zag en viel meteen in slaap.

Dag 3:
De laatste dag, een uur vroeger aan het ontbijt vandaag. We zouden een vroege busrit maken naar Versailles.
In de tuinen van Versailles mochten we een uurtje vrij rondlopen, al bleef iedereen gewoon op een bankje zitten voor de fonteinen.
Het is een imens grote tuin, het was prachtig om te zien. Met de talrijke fonteinen, grote grasoppervlakten, hoogteverschillen en een terrasje. Gelukkig is deze dag niet zo volgepland en kunnen we alles een beetje op het gemak doen.
Na het bezoek aan de tuinen van Versailles, bracht de bus ons naar Montmartre.
Monmartre was één van de laatste dorpen die door Parijs werd opgeslokt. Het symbool van de Montmartre is de Sacré-Coeur een opgetrokken kerk, die aan het eind van de 19e eeuw gebouwd is.
Op de Place du Tertre vonden wij een gezellig restaurantje. Er zat iemand achter de piano die geweldig speelde.
We vroegen verschillende nummers aan en zongen ze allen uit volle borst mee. Het was heel gezellig en het eten was fantastisch.
In deze wijk stallen ook verschillende schilders en karikaturisten hun werk uit.

Uiteindelijk stapten we op de bus, op weg naar Puurs.
De sfeer was optimaal, ook al waren we allemaal aan onze rust toe. De muziek stond hard en iedereen zong luidkeels mee.
Met een tussenstop om iets te eten zat het er weer op voor vandaag. Nog even afscheid nemen van elkaar in Puurs en de studiereis was definitief ten einde. Toch nog even alles vertellen aan mama en Laura, want de laatste drie dagen waren schitterend !

Liefs Evelin.
x
 

21:31 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |