25-05-09

Vlaams kampioenschap alle categoriën

Op de mooie piste van Merksem, ging dit jaar het Vlaams Kampioenschap door. Met een goede organisatie kon alles volgens het uurschema verlopen.
Het was een echte zomerdag: hoge temperaturen, weinig tot geen wind en dus het perfecte weer om een goede tijd neer te zetten.

Met een fantastische reeks, konden we al stellen dat het een harde cours zou worden, mentale voorbereiding was dus noodzakelijk.
Onze 1500m startte omstreeks 15h 05 en in tegenstelling tot andere wedstrijden stond ik vrij ontspannen aan de start.
Met veel getrek en geduw kon ik mij ergens in het midden van de groep nestelen, goed meeschuiven was vandaag de boodschap.
Ik kreeg het toch even lastig, maar dit geldt natuurlijk voor iedereen, ik kon me hier snel overzetten en probeerde de kleine gaatjes op de atleten voor me dicht te lopen. Ik ging voor een tijd voor onder de 4'40, maar kende toch nog enkele seconden verlies.
Met nog een laatste 400m te gaan, kreeg ik weer moed en zette een tandje bij, hierbij kon ik nog 3 atleten inhalen en finishte ik mooi 9de.
Mijn tijd was 4.43.34 wat me dus ook een nieuw persoonlijk record oplevert.

Het is weer een stap in de goede richting.
De durf om mee te gaan en geen gaten te laten ontbreekt nog een beetje, maar door trainingen zal deze wel verdwijnen met de tijd.
Ik ben alvast ontzettend blij met mijn nieuwe PR

Liefs, Evelin. x

11:18 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Proficiat! Mooi pr :)

Gepost door: Leen | 27-05-09

De commentaren zijn gesloten.