10-05-09

Studiereis naar Parijs

Op 7, 8 en 9 mei was voor de leerlingen van Sjabi, Campus begijnhof een reis gepland naar het mooie Parijs.
Er stond een drukke agenda op het programma, waarbij we vele plekken in Parijs zouden gaan bezichtigen. Met vele kilometers die we zouden afleggen.

Dag 1:
Om 6.30u stipt vertrekt de bus, bij sommigen vielen de ogen meteen al toe wegens een korte nachtrust, maar al bij al zat de sfeer er al goed in.
Het weer liet ons ook vandaag niet in de steek, want wanneer we in parijs aankwamen, werd het al gauw enorm warm.
Het eerste punt waar de bus ons afzette was La Défense, ook hier konden we ons middagmaal opeten. Met de vele vrijheid die we hadden, kregen we ook de kans even in de winkeltjes rond te kijken.
Hierna was het voor het eerst eens de metro nemen, richting "La musée du Louvre".
Op het binnenplein van het museum zagen we de pyramides, zowel de grote als de kleine, met in het midden een fontein.
Het was uitkijken naar het wereldberoemde schilderij, de Mona Lisa, dat in dit museum gevestigd is. Heel erg klein, maar schitterend om in werkelijk voor te staan. Ook de "Venus van Milo", waar je een wens kon doen, was prachtig om van naderbij te bekijken. Iets verder in de namiddag zetten we onze wandeling verder naar de Place de la Concorde, waar zich de grote Obélisque bevindt.
Eenmaal aan Arc de Triomphe aangekomen, mochten we vrij rondlopen op de Champs-Elysées, op zoek naar een restaurantje om te eten.
Pas laat komen we toe in ons hotel, nog even napraten over onze dag, gepaard met veel gelach op de kamer, vallen we uiteindelijk toch in slaap.

Dag 2:
Deze dag besluit ook vermoeiend te worden, dus beginnen we de dag met een stevig ontbijt. Een uur krijgen we de tijd om te eten, want daarna moeten we ons weer vastnestelen aan het voorop gestelde programma.
Als eerste stond het Hôtel des Invalides, een enorm groot gebouw, gebouwd in opdracht als een militair hospitaal en rusthuis voor de oud-strijders. Ook nu word een deel nog gebruikt als hospitaal.
Dit hing samen met het bezoek aan het graf van Napoleon. 
Na dit korte bezoek, ging onze wandeling verder via de Champs de Mars, dit is een groot plein voor de militaire academie. Deze weg leidde ons naar hét punt van Parijs, namelijk de eiffeltoren. Ons middagmaal werd eerst opgegeten aan de voet van de eiffeltoren. Met een hoogte van 317m, zijn er 3 verdiepingen.
Ik ben tot de tweede verdieping gegaan (115m) wat voor mij hoog genoeg is, wegens hoogtevrees. Het is een prachtig zicht vanaf daarboven en tot mijn verbazing zag ik vanaf deze hoogte een prachtige piste van bovenaf.
Ook centre Pompidou stond op ons programma, maar dit was niet echt veelbelovend, in tegenstelling tot het reusachtige shoppingcenter dat hier gevestigd was en onze aandacht dus meer naar daar ging.
Hét hoogtepunt van de dag was de Notre Dame, voor mij althans. Hiernaar had ik al het meest uitgekeken.
En dan nog sloeg het alles! Voor de Notre Dame, was een wenscirkel. Ik ging als eerste, draaide één keer rond terwijl ik men wens deed en opende weer men ogen. In deze prachtige kathedraal brandde ik een kaarsje en keek ik vol bewondering rond.
Het avondmaal vond plaats op Quartier Latin, hier vind je kroegen, restaurants, boekenwinkels, antiekwinkels, modeboetieks en ook bioscopen.
Om 20.00u was het een rondrit met de bus, sightseeing. Bij deze route reden we voorbij een kerk, in deze kerk is het het duurst om te trouwen, met de reden dat hier de langste rode loper is in heel de wereld.
Als slot van deze lange dag was er nog de boottocht op de Seine. Onze leerkrachten hebben kunnen regelen dat de lichtjes van de eiffeltoren even aangingen wanneer onze boot voorbij kwam. En nog dubbel geluk, juist op deze dag vierde de eiffeltoren zijn 120e verjaardag.
Iedereen was blij dat hij zijn bed zag en viel meteen in slaap.

Dag 3:
De laatste dag, een uur vroeger aan het ontbijt vandaag. We zouden een vroege busrit maken naar Versailles.
In de tuinen van Versailles mochten we een uurtje vrij rondlopen, al bleef iedereen gewoon op een bankje zitten voor de fonteinen.
Het is een imens grote tuin, het was prachtig om te zien. Met de talrijke fonteinen, grote grasoppervlakten, hoogteverschillen en een terrasje. Gelukkig is deze dag niet zo volgepland en kunnen we alles een beetje op het gemak doen.
Na het bezoek aan de tuinen van Versailles, bracht de bus ons naar Montmartre.
Monmartre was één van de laatste dorpen die door Parijs werd opgeslokt. Het symbool van de Montmartre is de Sacré-Coeur een opgetrokken kerk, die aan het eind van de 19e eeuw gebouwd is.
Op de Place du Tertre vonden wij een gezellig restaurantje. Er zat iemand achter de piano die geweldig speelde.
We vroegen verschillende nummers aan en zongen ze allen uit volle borst mee. Het was heel gezellig en het eten was fantastisch.
In deze wijk stallen ook verschillende schilders en karikaturisten hun werk uit.

Uiteindelijk stapten we op de bus, op weg naar Puurs.
De sfeer was optimaal, ook al waren we allemaal aan onze rust toe. De muziek stond hard en iedereen zong luidkeels mee.
Met een tussenstop om iets te eten zat het er weer op voor vandaag. Nog even afscheid nemen van elkaar in Puurs en de studiereis was definitief ten einde. Toch nog even alles vertellen aan mama en Laura, want de laatste drie dagen waren schitterend !

Liefs Evelin.
x
 

21:31 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.