06-07-10

Update

Het is al een tijd geleden dat er een verslag op mijn blog is verschenen..
hier volgt dan uiteraard een kleine update

Tijdens de examens had ik geen tijd om enkele verslagen te publiceren, maar ik kan met plezier zeggen dat ik een schitterende einduitslag had op school. Met een A-attest en geen enkele waarschuwing, kan ik met een gerust gemoed naar mijn zesde en laatste jaar overgaan.

Inmiddels ben ik trainende in Oostenrijk, de stage van onze atletiekkern van Wichelen onder leiding van coach Dany Van de Putte is van start gegaan. 's Nachts, op 3 juli, vertrokken we met een leuke groep van 23 atleten, om een 1140km af te leggen.

De rit verliep zeer vlot en met de gepaste pauzes kwamen we aan in Innerkrems iets na de middag. Je kan de verslagen volgen op de nieuwe website van de coach;

http://theyellowarmada.weebly.com

Ook de foto's kun je bekijken op picasa, elke avond zullen de foto's online te zien zijn.


http://picasaweb.google.com/melissa.henderickx/DAG1StageK...

http://picasaweb.google.com/melissa.henderickx/DAG2StageK...

Liefs, Evelin.

21:07 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-05-10

6e plaats in Hulst

Na het kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën, stond vandaag de internationale meeting van Hulst op het programma.
Een meeting die duidelijk zijn opmars kent en ieder jaar meer atleten aantrekt.

Met de zon zijn we zaterdag vertrokken en met de zon zijn we ook vandaag weer toegekomen! De temperaturen klommen hoog op, wat voor sommigen wel eens in het nadeel speelt.
Ikzelf heb hier gelukkig niet gauw last van.

Aangezien er voor dames geen 800m georganiseerd wordt in Hulst, besloten we me in te schrijven op de 1500m.
Bij de inschrijvingen was reeds bekend dat er 30 atleten zouden deelnemen. Opmerkelijk aan de piste van Hulst is echter dat deze slechts 4 banen telt. We startten in twee reeksen, dat wil zeggen 15 atleten per reeks en dus veel getrek en geduw bij de start.
Ondanks dit alles kende ik een goede start en nestelde ik mij in een 3e positie. Mariska Parewyck nam het kopwerk voor haar rekening.

Na de eerste ronde viel er een gaatje en schoof ik op naar voren, zo probeerde ik aan te sluiten bij de eerste groep, maar ik bleef toch telkens op een meter of twee hangen. Bij het ingaan van de laatste ronde, bracht ik het tempo omhoog en in de laatste 200m draaide ik de kraan nog eens volledig open!

Voor zover dit nog ging natuurlijk, terug kende ik enkel verval in de laatste beslissende meters, maar desondanks werd ik 6e vandaag en kan ik zeer tevreden zijn!
Een eindtijd, eveneens terug een seizoensbeste van 4.42'57".

Liefs, Evelin.
(foto's volgen)

16:47 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KVV 1500m AC

Op 22 mei vond op een zonovergoten piste van Lier het kampioenschap van Vlaanderen alle categorieën plaats.
Ik nam deel aan de 1500m.
Met een mooi deelnemersveld had ik vandaag niets te verliezen.

Omstreeks 15h10, iets later dan het aangegeven uur op het programma, weerklonk het startschot voor deze 1500m. Ik nam een goede start en volgde achter de eerste kopgroep.
Ik wist echter dat dit tempo veel te hoog gegrepen was voor mij, want deze groep werd gedomineerd door Barbara Maveau, met Zenobie Van Gansbeke en Sigrid Van den Bempt in haar spoor, dus nam ik zelf het heft in handen in de achtervolgende groep.

We kwamen snel door aan de eerste 400m, ook hier gaf ik het kopwerk door aan de oudere atletes, zo kon ik de wedstrijd in een mooi tempo volgen.
Eenmaal aan de laatste 500m gekomen, stak Nathalie Ameloot al een tandje bij en ik kon niet anders dan proberen aanklampen.
De laatste 200m probeerde ik er nog een spurt uit te halen, maar de verzuring maakte zich meester over mijn benen.

Ik kon toch finishen in een eindtijd van 4.43'55", wat eveneens mijn seizoensbeste bedraagt. Hiermee mag ik best tevreden zijn, aangezien het gevoel iedere keer betert.

Liefs, Evelin.

1
Met een mooi deelnemersveld aan de start.

goed
 
goed 1

16:35 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-05-10

Interclub AC

Na een goede prestatie van onze club vorige week op de interclub kadetten en scholieren, vond deze week de interclub alle categorieën plaats.
Met Racing Gent bevonden we ons de in Ereafdeling VAL en kwamen we telkens tegen de beste clubs uit.

We zakten af naar Duffel, waar in de namiddag de zon al goed aanwezig was. Het besloot een schitterende dag te worden.
Omstreeks 14h30 werd de wedstrijd aangevangen met de 400m H, op dit nummer zou mijn zus, Laura Van Havere, haar beste beentje voorzetten. ;)
Ze deed het uitstekend en kon finishen met een nieuwe besttijd.

Even later op de middag was het mijn beurt, ik zou starten op de 1500m, met een mooi deelnemersveld, zat een mooie tijd er misschien ook in.
Onder andere Katrijn Van de Riviere, Sara Van de Velde, Imana Truyers, Sofie Gallein, ... kwamen hun club verdedigen op deze discipline.

Ik startte mee voorin, maar nam ik kopwerk niet voor mijn rekening. Ik stelde me telkens in 4e stelling. Zo gingen de rondjes voorbij en kwamen door voor de laatste ronde. Helaas moest ik enkele meters prijsgeven en de versnelling op het einde, zat er ook niet meer in.
Ik finishte in een tijd van 4.46.48, maar spijtig dat ik slechts 5pt bij elkaar kon rapen.

Uiteindelijk nam ik ook nog deel aan de 4x 400m. Samen met Nena, Nathalie en Selien hoopten we nog enkele punten te scoren.
We werden 5de in onze reeksen en kregen hierdoor nog 4pt.

Ook aan alle andere atleten die onze club vandaag vertegenwoordigt hebben een dikke proficiat! Ze hebben allen schitterend werk geleverd.
Dit bracht ons met de einduitslag op een 6e plaats!

Liefs, Evelin.
Met dank aan Jörgen Lammens en mama voor de foto's.

1

2

3

4 5

6
De damesploeg van Racing Gent

09:15 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-10

Amsterdam

Op 10 en 11 mei stond onze schooluitstap gepland, met voor het 5e jaar humane wetenschappen, Amsterdam op het programma!
Met 42 leerlingen stapten we dinsdagochtend op de bus, omstreeks 6h30 konden we vertrekken.
Het beloofde een lange rit te worden, aangezien we in Nederland in een file belandde. Na ongeveer een kleine 3 uur rijden, kwamen we aan in ons jeugdhotel waar we één nacht zouden overnachten.
We konden nog niet op de kamers en moesten onze koffers dus voor een aantal uren in een berging zetten.

We hadden geen tijd om even te bekomen van de busrit, want we namen meteen de fiets die we gehuurd hadden voor twee dagen en reden richting centrum.
In het centrum moesten we in kleine groepjes verschillende opdrachten uitvoeren, met behulp van een kaart konden we ons van punt tot punt verplaatsen.

's Middags even een uurtje pauze nemen om ons middagmaal op te eten en weer sprongen we op de fiets om onze tocht verder te zetten.
Om 15h00 werden we aan het Van Gogh museum verwacht en op uitzondering van een enkel groepje, was iedereen op tijd!

Ongeveer anderhalf à twee uur lang konden we Van Gogh's kunstwerken bewonderen. We kregen de nodige uitleg van een zeer goede gids en moesten ook een kleine opdracht afwerken in het museum, deze was trouwens zeer leuk!
Na de rondleiding kregen we nog even tijd om in het Van Gogh museum rond te lopen, achter dit konden we nog een kijkje nemen in het museum van Paul Gauguin dat hier vlak naast gelegen was.

Als de beide bezoeken erop zaten keerden we terug naar het jeugdhotel voor ons op de kamer te installeren en voor ons avondeten.
Op de avond van deze eerste dag stond nog een theatervoorstelling gepland, dus namen we terug de fietsen uit de stalling en reden richting centrum.
Nog een eind voor we er aankwamen en helaas ook door de regen die ook Amsterdam die avond bereikt had.
Het toneel was echter een voltreffer! (The golden boy)

Eens terug in het jeugdhotel nestelden we ons allen in de bar, met de muziek aan, genoten we allen van de gezellige sfeer.
De karaoke werd aangezet en dit bezorgde ons een leuke avond in het jeugdhotel.


Op dag twee moesten we vroeg opstaan om onze fietstocht van de dag voordien te vervolledigen. Het was nog niet opgeklaard en de regen moesten we er bijnemen. We hebben alle opdrachten goed kunnen afwerken, op één na.
Om 10h45 werden we dan aan het huis van Anna Frank, museum verwacht. We kregen hier schitterende beelden te zien van getuigenissen en ook het achterhuis, waar het hele verhaal van Anne Frank om draait.
Ik stond er toch met een bang hart, in de kamer staan nog steeds haar groeistreepjes die ze vaak zette en ook de posters die ze ophing in haar kamer, zijn er nog steeds.

Na het huis van Anne Frank was het al na de middag en kregen we vrij tot 15h00. We besloten naar de Dam te rijden (winkelstraten). Daar hebben we iets gegeten en nadien de winkels ingedoken!

We hadden een enorm leuke tijd! Om 15h00 werden we dan verwacht voor een laatste stadswandeling. Om nog enkele A'damse hotspots te bezichtigen.
Na een lange dag keerden we om 18h00 terug naar het jeugdhotel, we plaatsten de fietsen weer in de stalling en vertrokken om 18h30 terug naar huis.

Het was een heel leuke reis die me zeker zal bijblijven!
Liefs, Evelin.

1

1 b

1 bl

1 blo
Amsterdam zag er op vele plaatsen verschrikkelijk uit, door de staking van de vuilnismannen, lag het afval overal verspreidt.

1 blog

17:13 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Beker v Vlaanderen Cad en Schol

Vandaag vond de jaarlijkse beker van Vlaanderen plaats, cadetten en scholieren. Vorig jaar was het niet mogelijk hieraan deel te namen omdat we niet voldoende deelnemers hadden voor elke discipline. Dit jaar, aangesloten bij Racing Gent zag het er heel erg goed uit.
In landelijke 2B, mochten wij ons verdedigen en zoveel mogelijk punten scoren, om hopelijk een rang hoger te klimmen.

De wedstrijd startte om 14h00 precies en met het eerste startschot was meteen al een atlete de club aan het verdedigen in de 300m H.

De tussenstanden werden geregeld afgeroepen en het bleef spannend bij elke discipline. Om 15h30 mocht ik de kleuren van de club verdedigen op de 1500m. Met aan de start ook Camilla De Bleecker en Jolien Van Hoorebeecke te zien. Camilla nam meteen de leiding en legde er een stevig tempo op, ik volgde in haar spoor, samen met Jolien. Na ongeveer 500m moest Jolien echter lossen en waren we nog met twee vooraan, al had ik het vanaf dan ook al lastig.
Met nog twee ronden voor het einde kwam er een eerste kloof tussen Camilla en mezelf. Ik kreeg een eerste moeilijk punt en het gat breidde zich uit.
De tweede plaats moest ik dus zien veilig te stellen, ik probeerde mijn eigen tempo te zoeken en niet te vertragen!

De laatste ronde kreeg ik het helaas zwaar te verduren en werd het doorbijten tot op het laatste, een eindsprint zat er ook niet meer in.
Gelukkig kon ik wel als tweede over de finish komen en mijn club deze punten bezorgen. Een eindtijd van 4'51 werd achter mijn naam geschreven.

Na mij waren nog steeds clubgenoten actief en ze sloten de wedstrijd met een 4x 100m. Deze wedstrijd was uitermate spannend en we riepen de longen uit ons lijf. Ze wonnen deze aflossing, tot genoegen van iedereen!

Op het eind van de dag werd de stand afgeroepen, Racing Gent had zich doorheen de namiddag tot een tweede plaats gebracht.
Hierbij ook proficiat aan iedereen én ook aan de vele supporters voor de aanmoedigingen.

Liefs, Evelin.
Bedankt aan Jörgen Lammens voor de foto's:

knip

knip 1

knip 2

knip 3

15:29 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ekiden Ertvelde

Traditioneel vond op 1 mei de Evergem-Ekiden plaats in en om sportcentrum 'Hoge wal'. De Ekiden is een marathon die in estafette wordt afgelegd.
De ploegen bestonden uit telkens 6 personen die een lintje doorgaven als teken van de aflossing. De afstanden bedroegen 5km voor de eerste, de derde en de vijfde loper, 10km voor de tweede en de vierde loper en 7,125km voor de slotloper.

Dit jaar kwam de Ekiden aflossingsmarathon aan haar elfde editie toe. 140 ploegen kwamen aan de start, zowel mannen als vrouwen.
Eerst werden alle ploegen afzonderlijk vernoemd en moest de persoon die van start ging zich verplaatsen naar de startlijn.

De andere lopers van de ploeg moesten zich naar het aflossingspunt begeven dat in de sporthal gevestigd was.
Bij ons ging Charlotte Laureys van start en zij gaf na haar ronde van 5km het lint door aan mij. Bij eerste doorkomst waren we met de vrouwenploegen in 4e positie.

Voor mij stonden 2 ronden voor de boeg, wat gelijk stond aan 10km.
Ik ging snel van start en remonteerde heel wat atleten, de kilometers gingen goed vooruit en ik had telkens de andere lopers in het vizier.
Na ongeveer 2km had ik ook de eerste vrouwenploeg in het oog, uiteindelijk had ik een groot gat geslagen en was onze eerste plaats bij de vrouwen verzekerd.

Eenmaal de eerste 5km gelopen, waren de gaten met de lopers voor mij heel groot maar liep ik beetje bij beetje toch de gaten nog toe.
Met de hevige regenval bij onze 10km hadden we gelukkig voldoende zuurstof, even kreeg ik te kampen met steken in mijn zij, maar dit was even snel weer over.
Bij de laatste kilometer werd ik ook ingehaald, ik klampte aan en heb zo nog alles uit de kast kunnen halen om bij hem te blijven en zo het lint aan Laura te kunnen doorgeven.

Zij liep een schitterende 5km, gaf het lint aan Selien, vervolgens gaf Selien het lint aan Nathalie en tenslotte gaf Nathalie het lint aan Nena.
We hadden allemaal ons uiterste best gedaan en juichden allen luidt toen Nena met handen in de lucht over de eindstreep kwam.
In een tijd van 2.46'12" én we hadden eveneens het baanrecord te pakken!

Een dubbele bonus dus!
Later op de avond stonden we op het podium en namen we een T-shirt en een mooie tas in ontvangst.

Ook dikke proficiat aan de jongensploegen van ACES Wichelen, ook zij behaalden de eerste plaats, een vijfde plaats en een elfde plaats.
De andere vrouwenploegen behaalden een mooie vierde en zesde plaats!

Liefs, Evelin.

1 ekid

1 eki 

1 ekid

1 ekide

15:05 Gepost door Evelin in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |